Team Kuipers komende zomer actief op het WK in Rusland

29 maart 2018, 15:55   Bijgewerkt: 29 maart 2018, 18:13

Björn Kuipers gaat deze zomer naar het WK in Rusland. De FIFA heeft de Nederlandse scheidsrechter donderdag aangewezen voor de eindronde. Het wordt voor Kuipers zijn tweede optreden tijdens een wereldkampioenschap, terwijl hij ook al evenvaak actief was op een EK en de finale van de Confederations Cup in 2013 mocht fluiten.

Vier jaar geleden was Kuipers ook al actief op het WK in Brazilië. Toen floot hij in de groepsfase de wedstrijd Engeland - Italië (1-2) en Zwitserland - Frankrijk (2-5). In de achtste finale hanteerde hij de fluit tijdens het duel tussen Colombia en Uruguay (2-0), wat ook direct zijn laatste pot was. Door het succes van het Nederlands elftal kon de arbiter niet in het toernooi blijven en zat zijn WK erop.

Team Kuipers vertrekt in zijn volledigheid naar Rusland. Dit betekent dat vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra meegaan naar het WK. Na de eindronde in Rusland zet Kuipers een punt achter zijn interland-loopbaan, zo liet hij eerder al weten.

"Waarom ik stop? Omdat ik vind dat we een heel goede kandidaat achter ons hebben staan. Danny Makkelie is echt de beoogde opvolger om naar de grote toernooien te gaan. Hij krijgt niet alleen al mooie duels, hij fluit ook gewoon heel erg goed", was de verklaring destijds.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen