Gisteren gemist: afscheidsduel Kuyt, Kuipers trots en Batshuayi

30 maart 2018, 00:30   Bijgewerkt: 29 maart 2018, 23:47

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 29 maart.

Kuyt krijgt afscheidsduel ruim een jaar na kampioenswedstrijd

Dirk Kuyt krijgt definitief een afscheidswedstrijd in De Kuip: op 27 mei 2018, ruim een jaar na de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1), wordt afscheid genomen van de Katwijker. Dat heeft de hoofdrolspeler én de club uit Rotterdam-Zuid donderdagavond bekendgemaakt. "Ik ben vereerd dat er zoiets moois voor mij georganiseerd wordt", aldus Kuyt.

Veldwijk wéér op het matje geroepen, ditmaal door vlog

Lars Veldwijk is wederom op het matje geroepen door FC Groningen. De club heeft de spits, die momenteel al verbannen is naar het tweede team, aangesproken op zijn gedrag buiten werktijd. De aanvaller kwam in een inmiddels gecensureerde vlog van zijn vriendin Monica Geuze met zijn edele delen in beeld. "Ik vind het helemaal waardeloos hoe Lars Veldwijk deze week weer in het nieuws is gekomen'', aldus directeur Hans Nijland.

Kuipers trots op tweede WK-verkiezing: "We gaan genieten"

Björn Kuipers is trots op zijn uitverkiezing om (wederom) te mogen fluiten tijdens het komende WK in Rusland. Het is voor de Nederlander de tweede keer dat hij in actie komt tijdens het wereldkampioenschap, maar dat doet weinig aan zijn trotse gevoel af. "Het is een enorme eer twee keer op rij geselecteerd te worden voor zo'n groot toernooi."

Batshuayi niet blij met besluit UEFA om Atalanta Bergamo niet te vervolgen

De UEFA gaat niet verder onderzoeken of de fans van Atalanta Bergamo zich in de Europa League inderdaad racistisch hebben geuit. De club krijgt, evenals Borussia Dortmund overigens, alleen een boete voor het afsteken van vuurwerk, dat door hun aahangers gebeurde. Dit tot verbazing van Dortmund-aanvaller Michy Batshuayi.

'Everton is boos op Koeman, vanwege zijn lage salaris bij Oranje'

Een opvallend bericht uit Engeland: Everton is bijzonder boos op Ronald Koeman. Na het ontslag bij The Toffees zou de Nederlandse coach het verschil met zijn Everton-loon blijven ontvangen als hij een nieuwe werkgever had gevonden. De Nederlandse bondscoach heeft bij de KNVB echter niet bepaald de hoofdprijs gevangen en dat zorgt voor de nodige woede.

FC Groningen eert geboortedag Van Leeuwen tegen Ajax

FC Groningen zal tijdens de Eredivisie-wedstrijd tegen Ajax een eerbetoon houden voor oud-keeper Tonny van Leeuwen. De keeper die in 1971 bij een auto-ongeluk op 28-jarige leeftijd om het leven kwam, zou op 21 maart zijn 75ste geboortedag vieren. Daar willen de Noordelingen op gepaste wijze bij stilstaan. Doelman Sergio Padt zal tijdens de warming-up een speciaal T-shirt met een beeltenis van Van Leeuwen dragen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen