'Younes schrok in Napels: oog in oog met maffiosi'

30 maart 2018, 07:50   Bijgewerkt: 30 maart 2018, 13:58

Amin Younes zou zich zijn rot geschrokken toen hij zich voor het eerst meldde in Napels. De aanvaller van Ajax had de transfer volledig in handen gelegd van zijn zaakwaarnemer, en kwam van een hele koude kermis thuis, zo beschrijft De Telegraaf vrijdag in een reconstructie.

Younes annuleerde op het allerlaatste moment de transfer naar Napoli. Privé-omstandigheden werden als oorzaak gegeven. Zijn opa was ziek en de Ajacied wilde in de buurt van Duitsland blijven, was het eerste gerucht.

Maar de hiervoor genoemde ochtendkrant heeft inmiddels andere signalen vernomen. De Duitser zou zich wezenloos zijn geschrokken toen hij aankwam in Napels. De stad maakte naar verluidt een verpauperde indruk op hem, en per toeval stond hij vanuit de auto oog in oog met Italiaanse maffiosi.

Daarnaast zou Younes tegen anderen gezegd hebben dat zijn sportieve perspectief bij Napoli anders was dan vooraf geschetst. De Ajacied rekende na een telefonisch gesprek met trainer Maurizio Sarri op speeltijd. Voor hem van levensbelang met het oog op het WK. Maar na een persoonlijk gesprek in Napels stonden de zaken er ineens anders voor, zo wordt geschreven in de reconstructie. Van Sarri mocht Younes eerst acclimatiseren, omdat hij hem eerst toch niet nodig had.

Zijn plannen om zich via Napoli in de WK-selectie te spelen van Duitsland vielen in duigen. Hij keerde terug naar Ajax, waar de vijfvoudig international inmiddels definitief verbannen is naar Jong Ajax.

Lees ook: Younes niet meer welkom: rest van seizoen bij Jong Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen