Van den Brom blij dat zijn oude club ADO Den Haag het goed doet

30 maart 2018, 09:34   Bijgewerkt: 30 maart 2018, 09:41

John van den Brom is blij om te zien hoe goed zijn oude club ADO Den Haag het momenteel in de Eredivisie doet. In aanloop naar de ontmoeting in de Hofstad van zaterdagavond richtte de coach zijn blik op de opponent. "Ik ben blij dat ze het goed doen, het is ook leuk om terug te zijn."

Dat vertelde hij op het clubkanaal van de Alkmaarders. "Ik denk dat de trainer er daar een goed geheel van heeft gemaakt, dat ze uitgaan van eigen kracht", vindt Van den Brom. "Voetballend hebben ze vooral voorin veel snelle jongens aan de zijkanten. Een sterk aanspeelpunt in de spits en Lex Immers die heel belangrijk is. Het is een elftal dat heel herkenbaar probeert te voetballen. Alleen door de blessure van Lex Immers moeten ze iets puzzelen."

Dat geldt voor de AZ-coach in mindere mate. Alleen de langdurig geblesseerden (Calvin Stengs, Marko Vejinovic, Jeremy Helmer, Myron Boadu en Ondrey Mihalik) zijn er sowieso niet bij, Thomas Ouwejan liep een hoofdblessure op bij Jong Oranje en is nog een twijfelgeval. Ook met de andere internationals is de trainer voorzichtig.

"Ze hebben getraind, gespeeld en gereisd. Dat doet toch wat met je lichaam, dus met hen zullen we extra voorzichtig zijn. Aan de andere kant staan de meeste internationals ook met een grote glimlach op het gezicht op het trainingsveld", aldus Van den Brom, over onder andere de debuterende Guus Til en Wout Weghorst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen