Pusic wil kunstje herhalen: "Hebben één doelstelling"

30 maart 2018, 16:28   Bijgewerkt: 30 maart 2018, 16:36

Marino Pusic wil vertrouwen en sfeer terugkrijgen in de selectie van FC Twente. De oefenmeester die het stokje voor de tweede keer in één seizoen overneemt van een ontslagen trainer in Enschede weet met welk bijltje hij moet hakken. Eerder dit seizoen won hij tweemaal als interim-trainer en op dat resultaat hoopt hij tegen VVV-Venlo ook.

"Het was een drukke week en de tijd is kort richting het duel van zondag", begint Pusic op de clubsite. "Je richt je dan allereerst op de dynamiek in de groep en het opbouwen van nieuw zelfvertrouwen. Bij een ploeg die lange tijd geen resultaat haalt, wordt de sfeer en het vertrouwen minder. Dat is ook logisch. Het is aan ons om de voorwaarden te creëren om tot resultaat te komen."

Die resultaten moeten uiteindelijk leiden tot maar één ding: "Dat is in de Eredivisie blijven. Het maakt niet uit hoe. We jagen vanaf nu op plek zeventien en bekijken alles per wedstrijd, per week dus." Allereerst is dat het Eredivisie-duel met VVV-Venlo. Pusic: "Een pittige, maar mooie uitdaging. Ze hebben een goed, stug en georganiseerd team. Het is buitengewoon knap wat ze dit seizoen presteren. Het is aan ons om kansen en mogelijkheden te zien. Alleen dan kom je tot prestaties."

Wel is de lijst afwezigen in Enschede nog vrij lang. Hidde ter Avest, Michaël Maria, Mounir El Hamdaoui, Marko Kvasina en Haris Vuckic zijn allen geblesseerd. Thomas Lam ontbreekt met een schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen