De Ligt: "Als je minder speelt is de hype weer weg"

30 maart 2018, 19:45   Bijgewerkt: 30 maart 2018, 20:07

Matthijs de Ligt richt zich na een bijzondere week bij het Nederlands elftal weer op de competitie met Ajax. In Oranje speelde de verdediger zowel tegen Engeland als Portugal een zeer goede wedstrijd. Toch wil hij niet te veel stil blijven staan bij de 'hype' die er om hem heen ontstaan is.

De Ligt was tegen Portugal goed voor twee assists. "Ik ben met een goed gevoel weer teruggekeerd. Twee assists is voor mij nog nooit gebeurd in een officiële wedstrijd. Daar ben ik heel blij mee", zegt de verdediger in gesprek met Ajax TV. "Ik heb wel wat meegekregen van de hype om mij heen. Maar ik weet zelf ook hoe het werk. De hype is nu groot, maar als je een keer minder speelt is het ook weer weg. Het gaat op en neer. Ik weet van mezelf dat ik goed gespeeld heb. Die hype maakt me niet veel uit", blijft hij nuchter.

Na de interlands met Oranje kreeg De Ligt twee dagen vrijaf. Daarbij doken er foto's van de verdediger in Barcelona op, wat geruchten opleverden. "Ik was even op vakantie met vrienden. Aan geruchten hebben we niets. Deze vakantie stond al heel lang geboekt. Het was een intensieve en zware week en nu ben ik weer opgeladen", legt hij uit.

Voor komend weekend wacht de wedstrijd tegen FC Groningen, een traditioneel lastige uitwedstrijd voor Ajax. "De enige manier waarop wij druk kunnen houden is winnen. We weten wat ons zondag te wachten staat. Groningen-uit is altijd lastig. Maar statistieken zegt me niet veel. Het Nederlands elftal had ook jaren niet gewonnen van Portugal en nu werd het ineens 0-3."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen