De Jong vecht tegen degradatie: "Wist dat het moeilijk werd"

31 maart 2018, 14:21

Nigel de Jong vecht in de Bundesliga momenteel met FSV Mainz tegen degradatie. De club staat op de zestiende plaats, wat nacompetitie betekent. Met een voorsprong van vijf punten op de nummer zeventien FC Köln is directe degradatie echter nog niet afgewend.

De afgelopen twee wedstrijden van Mainz werden verloren. De tijd voor excuses is dan ook voorbij, zegt De Jong op de clubwebsite. "We moeten nu snappen dat we harder voor onszelf moeten zijn en realistischer moeten kijken. Iedereen moet nu in de spiegel kijken en zich afvragen: hoe speel ik? Ik probeer altijd mijn best te doen. Maar tegen Eintracht Frankfurt was het niet goed, ik heb te weinig gebracht."

Voordat De Jong, die nog geen basisplaats heeft weten te veroveren, bij Mainz kwam, wist hij al dat het niet makkelijk zou gaan worden. "Daar had ik al rekening mee gehouden, de strijd tegen degradatie is heel hard. Het is zwaar en het gaat alleen maar zwaarder worden. Maar ik ben er trots op om onderdeel van dit team te zijn, het is een fijne club. En ik wil positief denken, we gaan het redden", besloot de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen