Kansberekening zegt dat Roda uit de Eredivisie degradeert

31 maart 2018, 08:56

Slecht nieuws voor Roda JC: volgens sportadviesbureau Hypercube hebben de Limburgers cijfermatig de minste papieren om in de Eredivisie te blijven. Op basis van kansberekening had het bedrijf de vorige drie seizoenen de juiste degradant aangewezen en ditmaal voorspellen zij dat niet FC Twente, maar de formatie van Robert Molenaar als achttiende eindigt in de Eredivisie.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Go Ahead Eagles Cambuur en FC Dordrecht waren echter wel duidelijker de degradant dan Roda JC of FC Twente momenteel, zij zitten in een zware tweestrijd verwikkeld. Ondanks de slechte prestaties heeft Hans Kraay jr. - net als Hypercube dus - nog wel hoop voor de Tukkers.

"In deze degradatiestrijd is het de ene week weer zus en de andere week weer zo. Advocaat lijkt de boel bij Sparta op de rails te hebben met Robert Mühren als een '9,5' net achter de spits, maar wie zegt dat het zo blijft? Straks gaat bij Twente Oussama Assaidi weer scoren en komt Mounir El Hamdaoui toch nog terug. Dan zullen ze toch wel gaan presteren?", vraagt hij zichzelf af.

Toch blijft de uitgangspositie erg moeilijk en is degradatie net zo aan de orde van de dag als een kleine twee jaar geleden. Er heerst angst binnen de club FC Twente. Kraay: "Bij het publiek op de tribune in elk geval wel, aan de spandoeken te zien." Momenteel is FC Twente de hekkensluiter met negentien punten, Roda JC (twintig) en Sparta Rotterdam (21) staan daar maar net boven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen