Transferweekje: Hateboer kan clubs kiezen, Unnerstall en De Ligt

31 maart 2018, 11:13

Hoewel de transfermarkt dicht is, gaan de geruchten nog altijd meer dan op volle toeren. Na de interlandweek hebben veel spelers indruk gemaakt of zijn juist door de mand gevallen en dat zorgt ontwikkelingen op de transfermarkt. Wat komt er aan? Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

{image[324959][right-half][]}Hateboer kan kiezen

'Hansje in Oranje' zongen ze in Groningen regelmatig als de rechtsback weer eens driftig mee naar voren kwam. Maar de speler die ze voor een kleine drie ton hebben laten vertrekken is inmiddels daadwerkelijk international en staat in de belangstelling van meerdere (top)clubs uit Europa. Volgens BILD is in elk geval Borussia Dortmund, die tegen hem speelde in de Europa League, buitengewoon geïnteresseerd in de rechtsback. Eerder al viel ook de naam van AC Milan en Napoli. "Alleen maar goed en positief dat je met zulke clubs in verband wordt gebracht. Het laat zien dat ik goed bezig ben en dat doet je natuurlijk goed", aldus de back tegenover [a,https://www.rtvnoord.nl/nieuws/192203/Debutant-Hateboer-terug-in-Bergamo-De-trainer-heeft-mij-niet-gefeliciteerd,_blank,RTV Noord].

Unnerstall: keepersgod in Nederland

In de Eredivisie is dit seizoen een tombola bezig als het gaat op de positie van de keepers. Het is dan ook niet gek dat VVV-Venlo-uitblinker Lars Unnerstall met een aflopend contract en uitstekende prestaties ruimschoots de keuze heeft in Nederland als het gaat om een nieuwe werkgever. Het aantal gebruikte keepers dit seizoen in de Eredivisie staat al liefst op 35. Dat is meer dan de laatste jaren: in 2012/13  – toen weliswaar verdeeld over het hele seizoen – werden er voor het laatst meer goalies versleten (38). AZ, Vitesse, sc Heerenveen, FC Utrecht hebben zich al voorzichtig gemeld: welke club heeft de beste papieren?

{image[317597][left-half][]}Wenger-out, Tuchel-in

De kans dat Arsène Wenger zijn laatste contractjaar als manager van Arsenal gaat volmaken, lijkt bijzonder klein. Hoewel de Londenaren de oefenmeester niet willen ontslaan, lijkt een fair einde - in overeenstemming uit elkaar gaan - onvermijdbaar. Want zelfs de forse investeringen van dit seizoen zorgen niet voor beduidend betere resultaten. #Wengerout lijkt de beste oplossing voor alle partijen. De Duitse media weten ook al zeker wie zijn opvolger wordt: Thomas Tuchel. Al moeten ze wel opschieten: ook Paris Saint-Germain heeft wel oren naar de Duitser.

{image[321431][right-half][]}SS Lazio betaalt dure prijs voor De Vrij 

Hij is een van de vaste gasten in onze rubriek, de Marc-Marie Huijbregts van De Wereld Draait door. Maar zelfs al hadden we gewild: ook afgelopen week konden we niet om De Vrij heen. Het feit dat hij naar Internazionale vertrekt lijkt al bijna in beton gegoten, maar toch was er ook anders nieuws. Feyenoord wacht namelijk nog altijd op geld uit Rome voor De Vrij. De laatste betaaltermijn is verlopen, maar SS Lazio beweert al wel te hebben betaald. Meerdere Italiaanse media speculeren dat ze in een hackersfout zijn getrapt. Extra zuur in de wetenschap dat De Vrij na dit seizoen (zo goed als zeker) transfervrij naar concurrent Internazionale vertrekt en onder de streep geen cent oplevert, maar wel meer kost dan gepland.

De Ligt blijft terugkomen

Ook De Ligt is een naam die afgelopen week niet voor het eerst viel. Niet omdat hij relletjes schopt, graag weg wil of een aflopend contract heeft bij de club. Nee, vooral omdat iedereen vindt dat hij op achttienjarige leeftijd het niveau van Ajax al bijna ontgroeid is. Een post van Patrick Kluivert op Instagram hielp ook al niet bepaald mee, zeker omdat De Ligt al in verband werd gebracht met FC Barcelona. Jeugdige onwetendheid of gewoon een oprecht bezoekje aan de Catalaanse stad? Zeker is dat als de Ajacied zo blijft spelen als in de afgelopen week, waarin hij Cristiano Ronaldo feilloos uitschakelde, dat de transfergeruchten niet minder worden.

{image[320969][right-half][]}Afscheid van routiniers

Voor 1 april moeten de Eredivisieclubs de aflopende contracten van de spelers 'formeel' opzeggen en dat gebeurde dan ook volop deze week. Voor routiniers vaak het moment dat ze te horen krijgen dat het einde loopbaan is. In de top-tien van oudste spelers vielen inderdaad grote klappen: Michel Breuer (1), Anouar Hadouir (4), Bram Castro (5) kregen te horen (voorlopig) geen nieuw contract te krijgen. Voor Theo Zwarthoed (6), Jos Hooiveld (7) en Romeo Castelen (8) en Édouard Duplan (10) is er nog geen duidelijkheid. Zij kunnen alleen nog hopen op een nieuwe aanbieding, mits ze dat zelf ook zien zitten. Oftewel: volgend jaar zullen er vermoedelijk minder routiniers zijn in de Eredivisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen