Berghuis kritisch: "Vond dat ik meer mocht eisen van mezelf"

31 maart 2018, 15:50

Steven Berghuis is qua statistieken bezig aan een goed seizoen, de Feyenoorder staat tot dusver op twaalf treffers in de Eredivisie. De aanvaller zegt dat hij dit seizoen meer van zichzelf eist en dat hij meer bezig is met zijn prestaties.

Vorig seizoen was hij belangrijk voor Feyenoord, maar dit seizoen wilde hij nog meer uitblinken met goals en assists. "Ik vond dat ik meer mocht eisen van mezelf en dat is er met name in de eerste helft van het seizoen ook uitgekomen", zegt hij op de clubwebsite. Op het trainingsveld oefent hij veel op afwerken. "Dat is alleen maar meer geworden sinds Robin van Persie erbij is gekomen. Ik ben er meer op gaan letten dat ik altijd tussen de palen moet schieten en dat het niet altijd hard hoeft."

Het draagt bij aan zijn drang om succesvol te zijn. "Voor mij gaat het in het voetbal altijd om winnen", vervolgt Berghuis. "Als je daarbij zelf belangrijk bent, geeft dat een lekker gevoel, maar dat is niet waar het om draait. Als je zoals vorig seizoen kampioen wordt, telt het aantal doelpunten dat je zelf hebt gemaakt niet echt. Aan de andere kant wist ik aan het begin van het seizoen dat er voor mezelf meer in zat qua goals en assists dan vorig jaar. Zelf scoorde ik toen zeven keer. In de tweede seizoenshelft speelde ik ongeveer alle wedstrijden en maakte ik drie goals, dat is te weinig voor een buitenspeler van Feyenoord", beseft hij.

Zondag krijgt hij de kans om zijn productie verder op te krikken. Feyenoord speelt dan thuis tegen Excelsior.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen