Man United voor rust langs Swansea, geen hoofdrol Locadia

31 maart 2018, 18:18

Een goed begin is het halve werk, zo heeft Manchester United zaterdag bewezen. Twee vroege doelpunten bleken genoeg om Swansea City op de knieën te krijgen: 2-0. De formatie van José Mourinho heeft in de Premier League zodoende de vierde zege op rij geboekt en heeft de tweede plaats weer overgenomen van Liverpool. Bij Brighton & Hove Albion tegen Leicester City werd het basisdebuut van Jürgen Locadia ondertussen geen groot succes.

Manchester United - Swansea City 2-0

Mike van der Hoorn had bij Swansea de taak om Romelu Lukaku te neutraliseren, maar zag zijn tegenstander al na vijf minuten doeltreffen voor Manchester United. De Belg frommelde de bal knap in de hoek na een pass van Alexis Sánchez. De Chileen, die na zijn transfer nog niet echt heeft kunnen imponeren, was een kwartier later zelf de doelpuntenmaker. Van der Hoorn was in de achtervolging, maar kon een doelpunt niet meer voorkomen. Na de vroege doelpunten van United gas terug en kreeg ook Swansea kansen, maar het bleef bij 2-0.

Brighton & Hove Albion - Leicester City 0-2

Voor het eerst mocht Jürgen Locadia vandaag in de basis beginnen van een Premier League-wedstrijd, maar een doorslaand succes werd dat niet. De spits kon nauwelijks gevaar stichten en werd in de 75ste minuut naar de kant gehaald. Uitblinker Davy Pröpper speelde wel de hele wedstrijd. Hij zag dat zijn team er in de slotfase bekaaid van afkwam tegen Leicester. Glenn Murray zag zijn penalty gekeerd worden door Kasper Schmeichel, waarna niet veel later Leicester via een kopbal van Vicente Iborra de voorsprong pakte. Aan de kant van Leicester kreeg Wilfred Ndidi in de 87ste minuut nog rood, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor Leicester. Sterker nog: Jamie Vardy maakte er diep in blessuretijd zelfs nog 0-2 van door van dichtbij binnen te schuiven,

West Ham United - Southampton 3-0

Er lukt dit seizoen bijzonder weinig bij West Ham United, maar het team van David Moyes heeft zaterdag wel bijzonder goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Tegen directe concurrent Southampton kende de thuisploeg een sterke eerst helft, waar met drie goals meteen het verschil gemaakt werd. Joao Mario opende het bal, Marko Arnautovic produceerde de andere doelpunten. West Ham neemt daardoor afstand van de laatste plaatsen, terwijl het team van Mark Hughes in de problemen blijft verkeren. Sinds 3 februari won de nummer achttien van de Premier League geen competitiewedstrijd meer.