PSV neemt tegen NAC Breda de volgende horde richting titel

31 maart 2018, 21:36   Bijgewerkt: 31 maart 2018, 21:41

PSV was zaterdagavond vanaf minuut één sterker dan NAC Breda, maar had nog een poos moeite om de uit de PSV-opleiding afkomstige Nigel Bertrams te passeren. Nadat de ban eenmaal gebroken was gingen de goals er in als warme broodjes en zodoende zette PSV een volgende stap richting het kampioenschap. De teller stokte uiteindelijk bij vijf doelpunten van de thuisploeg en omdat NAC één treffer liet aantekenen was 5-1 de eindstand.

Bertrams keerde zaterdagavond terug bij PSV en deed dat als basisspeler. De doelman van NAC doorliep de hele jeugdopleiding van PSV, alvorens hij in 2015 de club verliet. Er is dit seizoen veel gewisseld onder de Bredase lat, maar Bertrams lijkt nu eindelijk zeker van zijn plek. Voorafgaand aan deze wedstrijd was hij ook de keeper met het hoogste reddingspercentage van de Eredivisie (voor keepers met meer dan tien wedstrijden). Op bezoek bij zijn oude club hield hij ook lang zijn doel schoon, PSV had zelfs een penalty nodig om hem voor het eerst te kloppen.

Van Ginkel en Bart Ramselaar hadden met harde schoten de NAC-goalie getest en Jorrit Hendrix had de lat geraakt. De hierop volgende rebound was weer een prooi voor Bertrams. De grootste kans was voor De Jong, die van dichtbij kon inkoppen, maar de bal niet genoeg vaart meegaf. Bertrams leek dus uit te groeien tot de van de held de eerste helft, ware het niet dat Mari een penalty weggaf. Rechtsback Santiago Arias schoot vlak voor rust nog net naast en kopte vervolgens in de handen van Bertrams, waardoor de ploegen met een 1-0 tussenstand aan de thee gingen.

Een opvallend moment voor rust was dat Hirving Lozano een slaande beweging maakte richting Mari. De Mexicaanse international is temperamentvol en pakte al twee keer rood namens PSV. Afgelopen week kwam de vleugelflitser nog in opspraak omdat hij ook bij Mexico een tegenstander had geslagen. Lozano lijkt dus hardleers, maar omdat Pol van Boekel het voorval niet zag kwam de rechtspoot er zonder kaart vanaf. Het incident wordt wellicht nog vervolgd.

Er volgden wat spannende minuten in het Philips Stadion, maar ook Bertrams kon niet voorkomen dat PSV de marge weer op twee zette. In de 76ste minuut ontving De Jong de bal na een corner, controleerde hij het speelwerk goed en schoot hard raak: 3-1. Hierna liet NAC zichzelf en haar meegereisde fans in de steek en zakte de ploeg als een plumpudding in elkaar. Steven Bergwijn scoorde met een van richting veranderd schot, terwijl invaller Gaston Pereiro ook nog de 5-1 maakte. Verder leed bleef NAC en Bertrams bespaard.

De opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 7; Santiago Arias 7 (88. Dante Rigo -), Nicolas Isimat-Mirin 5, Daniel Schwaab 7.5, Joshua Brenet 6.5; Marco van Ginkel 7 (88. Pablo Rosario -), Jorrit Hendrix 7, Bart Ramselaar 6; Hirving Lozano 5, Luuk de Jong 7, Steven Bergwijn 5 (82. Gaston Pereiro -).

NAC Breda: Nigel Bertrams 7; James Horsfield 6, Karol Mets 5, Pablo Mari 4, Angeliño 5; Manu García 5 (85. Gianluca Nijholt -), Rai Vloet 4.5, Arno Verschueren 5.5; Thierry Ambrose 5 (67. Paolo Fernandes 5), Umar Sadiq 5.5, Mounir El Allouchi 5.

Man of the match: Daniel Schwaab

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

[photo,112927,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen