Cocu tevreden met spelsituaties PSV: "Trainen we niet voor niets"

31 maart 2018, 22:19   Bijgewerkt: 31 maart 2018, 23:29

Phillip Cocu is blij dat PSV zaterdagavond een volgende stap heeft gezet richting de landstitel tegen NAC Breda. De oefenmeester erkende dat het niet allemaal van een leien dakje ging bij zijn ploeg, maar telde na het duel ook zijn zegeningen. Bijvoorbeeld het feit dat PSV wederom uit een spelhervatting scoorde. 

"We trainen niet voor niets op standaardsituaties. Het geloof in de groep dat we daaruit scoren is groot", legde de oefenmeester op de clubkanalen het succes van PSV uit. Geen team in de Eredivisie scoorde namelijk vaker daaruit dan de Eindhovenaren.

Het was ook tegen NAC Breda weer van grote waarde. "Want we hadden af en toe best moeite met NAC. In de tweede helft zetten we er een tandje bij en hadden we meer overtuiging richting de goal", zag Cocu. "We strepen weer een wedstrijd weg, nog vijf te gaan. We zetten weer een aardige stap in de goede richting."

Toch was hij niet tevreden over alles wat zijn ploeg etaleerde in eigen huis. Over de gele kaart die Steven Bergwijn kreeg vlak voor de pauze en waardoor hij geschorst is tegen AZ, bijvoorbeeld. Cocu: "Daar was ik heel boos over. Je weet dat je geel krijgt bij een opstootje."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen