Van den Brom deels tevreden, maar plaatst kritische kanttekening

31 maart 2018, 23:28

John van den Brom was trots op de overwinning van 'zijn' AZ tegen ADO Den Haag in de Eredivisie zaterdagavond. Met name voor de rust was hij zeer content met wat zijn ploeg liet zien, toch plaatste hij in aanloop naar de bekerfinale tegen Feyenoord ook een kritische kanttekening bij zijn ploeg.

"Ik ben heel trots, zeker als je beseft dat je twee weken incompleet getraind heb vanwege de interlandperiode, dan is het toch even de vraag hoe het gaat", wist de coach tegenover FOX Sports. Een van de spelers die een kans in het elftal kreeg, was routinier Ron Vlaar. Tevens meteen aanvoerder en hij toonde zich nog altijd vol van kwaliteit.

"Ik ben blij met de terugkeer van Ron. Hij stond weer ouderwets te verdedigen. De absolute snelheid zal hij nooit meer terugkrijgen, maar in hoe schat je een bal in, hoe sta je ervoor als verdediger. Daar is hij nog altijd echt heel goed in", aldus een lovende Van den Brom.

Dat het na de pauze een stuk minder werd bij AZ en de score niet werd uitgebreid, is enerzijds begrijpelijk. Toch was Van den Brom daar niet bepaald over te spreken. "Overall houd je een klote-gevoel over aan de wedstrijd, want dit is niet genoeg als je in De Kuip moet spelen in de bekerfinale. Dan moet je negentig minuten geconcentreerd zijn en die energie leveren."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen