De Jong baalt van bizarre wedstrijd: "In bepaalde fases hautain"

31 maart 2018, 23:59   Bijgewerkt: 1 april 2018, 00:00

Jean-Paul de Jong vond dat hij zaterdagavond in Tilburg een bizarre wedstrijd zag tussen Willem II en zijn FC Utrecht. Na de 0-2 voorsprong dacht de coach dat het de goede kant uit zou gaan, maar uiteindelijk stond hij toch met lege handen. "Lef ging over in wat gemakzucht", oordeelde de trainer.

Op de clubsite ging de oefenmeester in op zijn tweede nederlaag als hoofdcoach van FC Utrecht. "Wat een bizarre wedstrijd. Ik denk dat we de eerste dertig minuten goed voetbal lieten zien. We hadden initiatief aan de bal met veel lef ondanks de omstandigheden, waarmee we goed omgingen. We konden Willem II goed onder druk zetten en kregen kansen. De eerste ging er niet in, daarna maakten we uiteindelijk wel twee fantastische doelpunten."

Het bleek uiteindelijk niet genoeg, mede omdat de Domstedelingen hier en daar iets te gemakkelijk werden in het veldspel, vond De Jong. "In bepaalde fases wat hautain. We lieten Willem II terug in de wedstrijd komen: 1-2 via een fantastische vrije trap. Vanaf veertig meter, weliswaar. Houdbaar? Niet houdbaar? Die bal zat in elk geval aardig in de kruising. De 2-2 valt dan ook nog binnen. Dan heb je aardig wat te repareren in de rust."

Repareren lukte niet en de schade beperken even min. Via Fran Sol werd het zelfs 3-2, waardoor FC Utrecht met lege handen huiswaarts keerde. "Dit was een ongelooflijke wedstrijd. Mooi voor het publiek. Maar wij laten drie dure punten liggen", aldus De Jong, die naar eigen zeggen met een kater achterbleef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen