Robbemond: "Volgens mij gaf hij ook een strafschop"

1 april 2018, 09:36   Bijgewerkt: 1 april 2018, 10:01

Het Paasweekend is voor Willem II al meer dan geslaagd. De Tilburgers toonden zaterdag tegen FC Utrecht karakter en bogen een 0-2 achterstand om naar een 3-2 overwinning. Al was het in het laatste kwartier billenknijpen. Freek Heerkens kreeg een rode kaart, en aanvankelijk floot Jochem Kamphuis ook voor een strafschop.

"Volgens mij gaf hij ook een strafschop", zegt Willem II-trainer Reinier Robbemond bij FOX Sports. "Ik weet niet of de vierde man of de grensrechter hem er later buiten legde? Ik had zelf het idee dat de spits van Utrecht Heerkens beetpakte. Freek zei dat als de scheidsrechter hem geeft, het ook een rode kaart is. We moeten daar verder niet moeilijk over doen. Ik was al blij dat de bal buiten de zestien werd gelegd."

Robbemond kan trots zijn op de veerkracht van zijn ploeg. Na een half uur stond Utrecht met 0-2 voor. "Utrecht is een goede ploeg, met veel kwaliteiten. Wij hadden daar veel moeite mee. Door een vrije trap van Thom (Haye, red.) komen we terug in de wedstrijd. In de tweede helft werd het meer een strijd, de omstandigheden waren ook moeilijk. We kwam een paar keer gevaarlijk door, en hadden de wedstrijd eerder kunnen beslissen."

In theorie is Willem II nog niet zeker van lijfsbehoud, maar in de praktijk moet het raar lopen, willen de Tricolores nog in de problemen komen. "We zijn helemaal niet bezig met wel of niet veilig zijn. Iedere wedstrijd kijken we of we het maximale resultaat eruit kunnen halen. Tegen FC Twente lukte dat niet, dat was teleurstellend. Maar deze maakt een hoop goed."

Lees ook: Willem II knokt zich in gek en nat duel langs FC Utrecht

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen