Steijn kan leven met remise: "Er zat simpelweg niet meer in"

1 april 2018, 15:47

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn kon na de remise tegen FC Twente meer dan leven met het behaalde resultaat. De oefenmeester concludeerde dat er zondagmiddag in eigen huis simpelweg niets meer in zat tegen de getergde Tukkers. "Je zag dat zij toch wel behoorlijke spelers hebben", analyseerde de trainer.

Tegenover FOX Sports was hij dan ook realistisch over het spelverloop. "Er zat niet meer in dan een punt. We hebben weinig gecreëerd, een vrije trap en een gevaarlijk schot van Danny Post. Meer niet. FC Twente had de betere kansen, dus dan zit er niet meer in dan een punt."

Dus kon Steijn alleen maar blij zijn met de doelpuntloze remise. "We zitten nu op de magische grens van 34 punten, waarvan iedereen zegt dat het genoeg is om erin te blijven. Dat is ook lekker richting komend seizoen. Er zullen enkele spelers vertrekken, dan is het toch lekkerder praten met vervangers als je zeker nog Eredivisionist bent komend jaar", wist Steijn.

{image[323243][right-half][]}Teruggekeerde Thy

Een van de dingen waar het verder nog overging zondagmiddag, was de terugkeer van Lennart Thy na zijn inmiddels wereldberoemde actie. De Duitse spits speelde meteen het hele duel mee in Venlo. Steijn: "We hadden weinig wisselmogelijkheden, nood breekt in dat geval wet. Maar je zag in de eindfase wel dat hij erg moe was."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen