Ten Hag vooral heel erg blij met de overwinning op FC Groningen

1 april 2018, 17:30

Erik ten Hag vindt dat Ajax een cruciale overwinning geboekt heeft in de Eredivisie. De oefenmeester had al voorspeld dat het het op bezoek in Groningen erg lastig zou worden en hij kreeg gelijk. Ajax won met veel pijn en moeite en dat zorgde vooral voor blijheid bij de trainer.

"Ik ben heel blij met deze overwinning. 'Vind een weg om te winnen', zei ik vooraf tegen de spelers. Dat hebben we gedaan", aldus Ten Hag tegenover FOX Sports. Hij erkende overigens dat het met name voor de rust bijzonder slecht was aan de kant van de Amsterdammers.

"Aan de bal was het heel matig. We moeten veel dominanter zijn in de opbouw, maar het was veel te langzaam. We waren te traag in de handeling en gingen slecht om met de druk van FC Groningen. We mochten blij zijn dat we in de pauze slechts één doelpunt achterstonden."

{image[325129][right-half][]}Wissels

Volgens Ten Hag werd het verschil vooral gemaakt toen de wissels aan de kant van Ajax zijn uitwerking kregen. Met het inbrengen van Siem de Jong verkaste Donny van de Beek naar 'zes', terwijl Hakim Ziyech naar de rechtsbuitenpositie verkaste en zo meer tussen de linies kon gaan voetballen.

"Daardoor kregen we grip op de opbouw van FC Groningen. De wissels pakten goed uit, daardoor werden we beter", vond Ten Hag, die zijn ploeg uiteindelijk een compliment wilde geven. "Na een week waarin iedereen gereisd heeft, heb je het vaak moeilijk. Wij ook vandaag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen