Cziommer hoopt dat Duitsland niet ver komt op WK

Ger
9 juni 2006, 09:55

Simon Cziommer hoopt dat Oranje op het WK meer succes heeft dan zijn vaderland Duitsland. De middenvelder van AZ liet op de website van zijn club weten: "Ik hoop niet dat Duitsland ver komt. Ze spelen voetbal zoals het eigenlijk niet gespeeld hoort te worden."

Niettemin verwacht de 25-jarige Cziommer dat het gastland zich op typisch Duitse wijze door het toernooi heen werkt. "Door hun vechtlust en mentaliteit lukt het ze telkens weer. Ik denk daarom ook dat ze dit jaar opnieuw verder komen dan iedereen van Duitsland verwacht. Ik hoop het overigens niet, want ze moeten ook eens laten zien dat ze 'echt' kunnen voetballen."

Zelf is Cziommer meerdere wedstrijden in actie gekomen in het shirt van die Mannschaft. "Bij de jeugdteams van Onder 15 tot en met Onder 17 was ik er altijd bij. Laatst heb ik ook nog eens in een team gezeten ter promotie van het WK. Dat was het wel. In het begin zat ik er steeds bij, maar daarna niet meer."

Doordat de Duitse middenvelder al jarenlang in Nederland actief is, volgt hij met belangstelling de verrichtingen van Oranje. "Ik baal er altijd van als Nederland niet ver komt. Ook voor mij is het leuk als ze ver komen. Ik kies altijd voor Nederland in plaats van Duitsland, gewoon omdat ze beter voetbal spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen