Klopp: "Verschil tussen Pep's club en mijne nooit zo klein"

2 april 2018, 09:38   Bijgewerkt: 2 april 2018, 10:58

Manchester City zal ongetwijfeld niet heel blij zijn geweest met de loting van Liverpool in de Champions League. Manager Jürgen Klopp heeft namelijk een hoger winstpercentage tegen de teams van Pep Guardiola dan bijna iedere andere manager en kent hem bovendien al enkele jaren van meerdere onderlinge ontmoetingen. Wat is het geheim van de Duitse oefenmeester?

"Zijn teams zijn altijd uitstekend gepositioneerd en de spelers die hij heeft, zijn altijd in staat om uitstekende beslissingen te nemen", begint Klopp op de clubsite over zijn collega-trainer. "Hij gaat meer uit van positiespel dan ik, maar dat komt vooral omdat hij bij betere clubs heeft getraind. Toen hij bij FC Barcelona werkte, zat ik bij Mainz. En als je de bal hebt, hoef je je minder zorgen te maken over wat de tegenstanders met de bal kan doen."

Toch wil ook de Liverpool-manager het liefst uitgaan van de kwaliteiten in balbezit. "En dus zijn de verschillen tussen ons als manager uiteindelijk niet heel groot. Al blijven die er altijd wel. Het grootste verschil zit hem in de kwaliteit: City heeft momenteel ook veel meer punten dan wij, al is het verschil tussen onze clubs kleiner dan ooit."

De twee troffen elkaar bijvoorbeeld eerder in Duitsland tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Klopp vond het verschil daar tussen beide clubs groter dan op dit moment in Engeland. Komende woensdag treffen Liverpool en City elkaar in de Champions League: de laatste ontmoeting was in de Premier League en eindigde in 4-3 voor Liverpool. Kan Klopp opnieuw voor een stunt zorgen?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen