Barcelona is de koning van de wederopstanding dit seizoen

2 april 2018, 12:01

FC Barcelona zette afgelopen weekend tegen Sevilla op krankzinnige wijze twee treffers op de borden vlak voor tijd, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen alsnog werd afgewimpeld. Een bizar wedstrijdverloop in Andalusië, maar wie goed naar het seizoen van de Catalanen kijkt, kan het bijna geen toeval meer noemen. Al zo vaak werd een duel in La Liga pas na rust of in de slotminuten binnengehaald.

Stand op basis van de eerste 45 minuten:

1. Real Madrid, 67 punten - +30 doelsaldo

2. FC Barcelona 57 punten, +20 doelsaldo

3. Valencia, 55 punten, +13 doelsaldo

4. Atlético Madrid, 55 punten +14 doelsaldo

--

20. Deportivo La Coruña, 24 punten, -14 doelsaldo

Vijf nederlagen (!), achterstanden, werden na de thee nog weggewerkt door Lionel Messi en co. Ook tegen Getafe, Alaves, Atlético Madrid, Valencia en Espanyol werd net als tegen Sevilla een competitieduel in de laatste tien minuten van de wedstrijd in Catalaanse voordeel beslist. Gek is dat overigens niet helemaal: FC Barcelona speelt de tegenstander moe en slaat toe op de momenten dat de opponent (daardoor) onoplettend is.

Barcelona is de ploeg die het vaakst in de tweede helft scoort (45 maal) van Spanje en ook - op Real Betis Sevilla na (5) - het vaakst in blessuretijd: driemaal scoorden de Catalanen in de extra speeltijd. In de eerste helft scoort Barca over het algemeen minder makkelijk: de 28 treffers staan in schril contrast met het aantal van Real Madrid (41), terwijl Real Sociedad (28), Celta de Vigo (24) en Valencia (23) dicht in de buurt zitten van de Blaugranas.

Sevilla

Tegen Sevilla was er overigens ook (voornamelijk) sprake van een flinke dosis geluk. Want naast de kwaliteit en het geduld dat Barcelona heeft in de slotfase van duels - ze gaan nooit ballen pompen, maar blijven voetballende oplossingen zoeken -, hebben ze natuurlijk ook nog Lionel Messi. Hij maakt dit seizoen de helft van zijn competitietreffers in de Primera Division in het laatste half uur, opvallend vaak uit een vrije trap.

"Hij is een doorslaggevende speler, met ieder balcontact dat hij heeft gevaar", toonde trainer Ernesto Valverde zich tevreden na de zege tegen Sevilla. Met Messi binnen de lijnen staat er een ander Barcelona. In minuut een, maar ook in minuut negentig. En de Catalaanse grootmacht moet je dit seizoen tot werkelijk in de allerlaatste seconde van de wedstrijd in de gaten houden, want ze zijn deze jaargang de Duitsers van de Primera Division.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen