Allegri vindt dat Juventus is gegroeid na verloren finale

3 april 2018, 11:27   Bijgewerkt: 3 april 2018, 11:33

Juventus-coach Massimiliano Allegri denkt dat zijn ploeg is gegroeid. De Italiaanse kampioen verloor vorig seizoen de finale van de Champions League van Real Madrid. Vanavond (dinsdag) staan beide teams in Turijn weer tegenover elkaar, dan voor hun eerste onderlinge ontmoeting in de kwartfinales van het miljoenenbal.

"We weten dat we te maken krijgen met de sterkste club in de Champions League. Ik heb de finale van vorig seizoen in Cardiff meerdere keren teruggekeken. Volgens mij kunnen we nu, in vergelijking met afgelopen jaargang, beter omgaan met de moeilijke momenten in een wedstrijd. We moeten altijd proberen om in de partij te blijven, zeker omdat dit een duel over 180 minuten is", zegt Allegri.

Allegri heeft vertrouwen voor het tweeluik met Real. "Ze hebben twaalf Europese titels gewonnen. Het is een geweldige club, maar ik denk dat Juventus dinsdag van hetzelfde niveau zal zijn", vervolgt de oefenmeester. "Voor iedereen in de voetballerij is het altijd mooi om tegen de beste te spelen. Het is de beloning voor het bereiken van de kwartfinale of halve eindstrijd in dit toernooi. Dit is een gala-avond voor ons en onze fans moeten trots zijn op het team dat in de afgelopen drie jaar twee keer de finale heeft gehaald. We hebben hun steun vanavond nodig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen