Moreira van Tweede Divisie naar Groningen: "Wel grote overstap"

4 april 2018, 13:05

Ahmad Mendes Moreira staat voor een grote uitdaging. De 22-jarige aanvaller verlaat tweede divisionist Kozakken Boys voor FC Groningen. "Het is denk ik wel een grote overstap, maar als je het stap voor stap doet moet het goedkomen", zei hij woensdag tijdens zijn presentatie in het Noordlease Stadion.

Danny Buijs, die Moreira nu bij Kozakken Boys onder zijn hoede heeft, kan de Groningen-aanwinst voorin op meerdere posities gebruiken. "Ik moet het voornamelijk hebben van mijn snelheid en schotkracht", citeert RTV Noord hem. "De eerste paar weken moet ik er gewoon voor zorgen dat ik met het niveau mee kan. Dan moet je het doen met invalbeurten en als ik in een later stadium in de basis kan staan, moet je daar zeker tevreden mee zijn. Maar je weet het maar nooit in het voetbal, er zijn gekkere dingen gebeurd. In augustus gaan we het zien."

Zijn avontuur in Groningen is nu al voorzichtig begonnen. Moreira meldt zich meerdere keren per week in het krachthonk. "Ik moet ervoor zorgen dat ik er vanaf de eerste training sta. Daarom kom ik om de drie weken naar de club, om een fysiek programma af te leggen. En thuis volg ik ook twee tot drie keer in de week een programma."

Moreira heeft voor één seizoen getekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen