Robben ging op bezoek bij Man United: "Zag er goed uit"

4 april 2018, 18:30

Arjen Robben is inmiddels een gearriveerde vedette in de herfst van zijn loopbaan, maar in 2003 was dat wel anders. Destijds brak de aanvallers op jonge leeftijd door bij PSV, dat in dat jaar onderhandelde met zowel Chelsea als Manchester United over een transfer van de negentienjarige buitenspeler. Hij ging uiteindelijk in 2004 naar Chelsea, maar dat had volgens hemzelf ook anders kunnen lopen.

Robben blikt tegenover Four Four Two uitgebreid terug op die periode. "Ik ging eten met Sir Alex Ferguson en had een zeer goed gesprek met hem, over voetbal en het leven. Ik kreeg ook een rondleiding op het trainingscomplex en het zag er allemaal goed uit, maar daarna ben ik weer teruggegaan naar PSV. Toen hield het contact ook op. PSV hield ook gesprekken met Chelsea, dus ik denk dat die club meer geld bood."

Robben ging daardoor ook in conclaaf met The Blues uit Londen. "De plannen van Chelsea spraken me aan. Ik heb een gesprek gehad en daarna ging het snel. Had United me eerder een aanbieding gedaan, dan was ik waarschijnlijk daarheen gegaan. Dat is echter niet gebeurd en ik ben achteraf blij met hoe het gelopen is", aldus de 34-jarige speler van Bayern München.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen