Europa League: wie stoten door naar de halve finales?

5 april 2018, 14:02   Bijgewerkt: 5 april 2018, 14:41

De Europa League heeft er al twee knockout-rondes op zitten en begint vandaag (donderdag) aan de kwartfinales. In de vorige ronde sneuvelden er enkele grote namen, maar ook in de kwartfinales valt er nog genoeg te genieten in het tweede toernooi van Europa. FCUpdate.nl blikt vooruit op de vier affiches die op het programma staan.

RB Leipzig - Olympique Marseille

Het gaat echter iets te ver om Leipzig tot favoriet op te werpen voor het tweeluik met Olympique Marseille in de kwartfinales van de Europa League. Marseille staat keurig derde in Frankrijk en is in de Europa League met name in eigen huis tot dusver sterk. Marseille, dat via de voorronde het hoofdtoernooi haalde, verloor niet één van de zeven thuisduels. In de knockout-fase werd beide keren in de thuisduels de basis gelegd voor het behalen van de volgende ronde. Thuis werd Sporting Braga met 3-0 verslagen, een ronde later kwam Athletic de Bilbao de 3-1 verliespartij in Frankrijk niet meer te boven. Dat Marseille in de achtste finales beide duels won van Athletic de Bilbao was knap, omdat die ploeg met Aritz Aduriz de topscorer van het tweede Europese toernooi ter beschikking had.

SS Lazio - Red Bull Salzburg

In Lazio treft Red Bull Salzburg een tegenstander die snakt naar succes. De club van Stefan de Vrij strijdt in Italië niet mee om de titel, maar kan in Europa wel succes boeken. De groepsfase kwamen de Italianen eenvoudig door; Vitesse, Zulte Waregem en OGC Nice waren niet opgewassen tegen Lazio. In de knock-outfase werd de club uit Rome eerst aan Steaua Boekarest en daarna aan Dinamo Kiev gekoppeld. Wordt Red Bull Salzburg het volgende slachtoffer van de Romeinen?

Arsenal - CSKA Moskou

Op papier is Arsenal favoriet voor het tweeluik met CSKA Moskou, maar de ploeg van Ahmed Musa mag een taaie tegenstander worden genoemd. De Russen staan derde in de eigen competitie en doen nog volop mee om de landstitel. CSKA, dat dit seizoen begon in de Champions League en in de groepsfase twee keer won van Benfica, had in de vorige ronde een knap staaltje karakter in huis. Nadat er thuis met 0-1 verloren werd van Olympique Lyon, won in Frankrijk knap met 2-3. Eerder was de Russische ploeg al over twee duels te sterk geweest voor Rode Ster Belgrado. Arsenal is de favoriet, maar zal niet lichtzinnig denken over de tegenstander in de kwartfinales.

Atlético Madrid - Sporting Portugal

Ook tegen Sporting Portugal zal Atlético Madrid weer proberen de nul te houden. Bas Dost zal daar in elk geval niet aan meewerken. De spits van de Portugezen rijgt ook dit seizoen de doelpunten weer aaneen, al trof hij in Europees verband 'slechts' drie keer het doel. In de achtste finale verslikte Sporting zich bijna in Viktoria Plzen. Dost miste vlak voor tijd een strafschop, waardoor een verlenging uitsluitsel moest bieden. Rodrigo Battaglia scoorde in de verlenging en kopte de Portugezen daarmee naar de kwartfinale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen