Avdijaj baalt van afwijzen Europese top: "Geen gelukkig keuze"

5 april 2018, 09:30

Een paar jaar geleden lag de wereld aan zijn voeten, nu speelt Donis Avdijaj zijn wedstrijden in de kelder van de Eredivisie. De 21-jarige aanvaller stond niet lang geleden in de belangstelling van de Europese top, maar besloot Schalke 04 trouw te blijven. De Duitse club verhuurt hem sinds de winterstop aan Roda JC.

Op de clubwebsite van de Kerkraders geeft Avdijaj aan dat hij op zijn achttiende in de belangstelling stond van clubs als Real Madrid, Juventus, Manchester United, Manchester City en Liverpool. "Maar ik koos ervoor om bij Schalke te blijven. Achteraf was dat geen gelukkige keuze. Nadat ik anderhalf seizoen was uitgeleend aan Sturm Graz speelde ik in de vorige jaargang best veel, maar dit seizoen kwam ik onder de nieuwe trainer geen minuut in actie. Het was geen sportieve kwestie, er was gewoon geen klik tussen de trainer en mij."

Toen de Europese top interesse toonde in Avdijaj, werd een gelimiteerde transfersom van liefst 49 miljoen euro opgenomen in het contract van de aanvaller. De overeenkomst loopt over een jaar af. "Ik laat de deur naar Schalke open, maar kan niet vergeten wat er is gebeurd. De enige reden die ik kan bedenken is dat ik eigenlijk compleet gek, misschien wel té gek, van voetbal ben. Ik leef alleen voor voetbal en kan daarom ook absoluut niet tegen mijn verlies. Wanneer ik als kind verloor, was ik bepaald geen leuke jongen."

Degradatiestrijd

Avdijaj moet Roda JC de komende weken helpen in de strijd tegen degradatie. Tegen zowel NAC Breda (0-1 winst) als Vitesse (0-3 winst) scoorde de huurling, waarmee hij zijn goede vorm tentoonspreidde. "We zijn niet in de positie om mooi voetbal te spelen, we moeten effectief zijn. Het belangrijkste is dat we, met de geweldige steun van de fans, ons zelfvertrouwen behouden. Als dat lukt, kunnen we elke Eredivisie-ploeg aan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen