Amsterdam ArenA volgend seizoen Johan Cruijff ArenA

5 april 2018, 12:12   Bijgewerkt: 5 april 2018, 12:22

Groot nieuws uit Amsterdam. Het stadion van van Ajax draagt met ingang van komend seizoen de naam van Johan Cruijff. De hoofdstedelingen maken donderdag bekend dat de stadionnaam van Amsterdam ArenA naar Johan Cruijff ArenA verandert.

Zo komt er een einde aan de lange onderhandelingen over de naamswijziging van het stadion. Algemeen directeur Edwin van der Sar is blij met het eerbetoon voor de legendarische nummer 14, die op 24 maart 2016 op 68-jarige leeftijd overleed. "Johan Cruijff is de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht", aldus Van der Sar op de clubwebsite. "Mede dankzij hem is Ajax een grote naam in binnen- en buitenland. Mooi dat het stadion naar hem wordt vernoemd."

Ook de familie van Cruijff heeft opgetogen gereageerd op het nieuws uit de hoofdstad. "We zijn blij met dit nieuws, en dat het nu daadwerkelijk zover is dat het stadion vanaf het nieuwe voetbalseizoen officieel de Johan Cruijff ArenA mag heten", zegt de Cruijff-familie in een persbericht.

Nieuw logo

Ajax laat weten dat het stadion een nieuw logo krijgt. Het logo van de Johan Cruijf Arena zal worden onthuld op 25 april, de dag dat Cruijff 71 zou zijn geworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen