Clubicoon Kuyt wordt trainer van Feyenoord Onder-19

5 april 2018, 17:12

Er heeft zich een nieuw avontuur aangediend voor Dirk Kuyt. Het icoon van Feyenoord gaat met ingang van het nieuwe seizoen de rol van trainer van Feyenoord Onder-19 bekleden, zo hebben de Rotterdammers laten weten. De 37-jarige oud-aanvaller is momenteel assistent-trainer bij Quick Boys.

Kuyt volgt op dit moment de trainerscursus UEFA A en zal als trainer/coach van Feyenoord Onder 19 worden geassisteerd door Cor Adriaanse, een ervaren man die al jaren bij de club rondloopt. "Ik heb er heel veel zin in", reageert Kuyt. "Dit seizoen heb ik aan de hand van technisch directeur Martin van Geel de club van de andere kant leren kennen. Ik ben veel op Varkenoord geweest en heb me verdiept in de jeugdopleiding, een belangrijke levensader van de club. Feyenoord gaf aan het te waarderen dat ik alle tijd die ik in het voetbal steek, bij Feyenoord te investeren. Iets waar enorm veel respect uit spreekt. Ik heb met alle trainers gesproken om hen en hun werkwijze beter te leren kennen. Er waren meerdere opties en bij het coachen van Onder-19 had ik, in samenwerking met Cor Adriaanse, direct het beste gevoel."

Kuyt staat vanaf komend seizoen dus dagelijks op het veld met de oudste talenten van de jeugdopleiding. "Ik ben er van overtuigd dat ik mijn kwaliteiten en ervaring op hen kan overbrengen, zoals ik dat ook heb gedaan bij de jonge jongens tijdens mijn twee laatste seizoenen als speler. Ik weet als geen ander wat er wordt gevraagd om het maximale uit jezelf te halen. Het is een prachtige uitdaging om jeugdspelers een stukje Feyenoord-mentaliteit bij te brengen en bij te dragen aan hun ontwikkeling, met als einddoel zoveel mogelijk jongens de stap naar De Kuip te laten zetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen