El Ahmadi: "Huidige situatie van FC Twente is pijnlijk"

6 april 2018, 08:23   Bijgewerkt: 6 april 2018, 09:59

Karim El Ahmadi vindt de huidige ontwikkelingen bij FC Twente bijzonder pijnlijk. De slechte prestaties in Enschede raken de Feyenoord-aanvoerder zeer, maar tegelijkertijd beseft de Marokkaans international ook dat hij geen stap terug kan doen in de onderlinge ontmoeting van zondagmiddag. "Wij staan maar drie punten voor op FC Utrecht en moeten winnen om die vierde plek vast te houden."

Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia. Hoe zeer het hem overigens ook spijt. "FC Twente en Feyenoord zijn de twee clubs die in mijn hart zitten. Bij Twente ben ik opgeleid en heb ik veel meegemaakt. Maar los van mijn persoonlijke gevoelens: het is ook een grote club in Nederland. Kijk eens naar het stadion, en de supporters. Het zou zo zonde zijn als zo'n club uit de Eredivisie verdwijnt."

Toch is de uitgangspositie slecht, want Roda JC en Sparta Rotterdam staan er beter voor. Bovendien hebben de Tukkers het moeilijkste programma. Toch houdt El Ahmadi vertrouwen: "FC Twente gaat het redden. Van de drie clubs onderin, hebben ze de meeste kwaliteit. En als ze eenmaal in de nacompetitie zitten, komt het goed. Daar ben ik van overtuigd."

Op termijn zou hij bovendien wellicht nog weleens terug willen keren bij FC Twente. "Ik zie misschien wel een andere rol voor mij weggelegd dan als speler. Ik zou bijvoorbeeld best jeugdtrainer bij Twente of Feyenoord willen worden. Dat is wat mij betreft een serieuze optie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen