Cocu is alleen bezig met AZ en hoopt dat Brands bij PSV blijft

6 april 2018, 14:00   Bijgewerkt: 6 april 2018, 16:05

Phillip Cocu is nog geenszins bezig met de topper over een week tegen Ajax. Volgens de coach van PSV wil zijn ploeg allereerst vooral winnen van AZ zaterdag en hoewel dat de laatste jaren lukte, wordt dat geen eenvoudig karwei. "De afgelopen seizoenen hebben we goede resultaten gehaald tegen AZ, maar dat geeft geen garanties", wist de coach.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het de wedstrijd tegen de Alkmaarders, van wie de Eindhovenaren tijdens de seizoensoeverture met moeite met 3-2 wonnen, ging de coach in op de huidige situatie van zijn ploeg. "We hebben een goede trainingsweek gehad nadat iedereen is teruggekomen van de interlands. Er is goed en scherp gewerkt met veel plezier. Daar krijg je vertrouwen van als ploeg."

Bovendien kan PSV bouwen op de degelijkheid die het, op het duel in Tilburg met Willem II (5-0) na, al het hele jaar toont. Cocu: "Ik denk dat we een redelijk goed seizoen draaien met weinig extremen, hoogte- en dieptepunten als je kijkt naar het puntenaantal wat we tot nu toe hebben behaald. Regelmaat en stabiliteit zijn kwaliteiten van ons team."

{image[316448][right-half][Marcel Brands]}Vertrek van Brands

Voorts werd de oefenmeester ook gevraagd naar het mogelijke vertrek van Marcel Brands, die naar verluidt in de belangstelling staat van Everton. "Ik zou het heel jammer vinden als hij vertrekt. Ik hoop niet dat het zover komt, want ik heb goed met hem samengewerkt en we zijn steeds in staat gebleken om er een goed elftal neer te zetten."

Ook dit jaar stevenen de Eindhovenaren af op het landskampioenschap. Met nog vijf duels is de voorsprong op rivaal Ajax zeven punten. Als PSV wint bij AZ, kan het een week later in eigen huis kampioen worden tegen de ploeg van Erik ten Hag. De koploper van de Eredivisie is niet alleen in prima vorm, ook is de selectie is bijna fit. Alleen Maximiliano Romero, Ramon Pascal Lundqvist (beide blessures) en Steven Bergwijn (geschorst) ontbreken in Alkmaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen