Stegeman wil tegen Ajax meer doen dan alleen tegenhouden

6 april 2018, 14:07

John Stegeman wil proberen om Ajax in de eigen Amsterdam Arena pijn te doen zondagmiddag. De trainer van Heracles Almelo wil in ieder geval voorkomen dat zijn elftal alleen gaat tegenhouden in de hoofdstad van Nederland. "We moeten goed kijken naar kwetsbaarheden en mogelijkheden."

Dat moet de coach mogelijk wel doen zonder aanvallers Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson. Eerstgenoemde kampt met griep, terwijl Peterson op het punt staat om vader te worden. Toch hoopt Stegeman op een echte wedstrijd tegen Ajax. "We moeten zorgen dat we niet alleen denken aan verdedigen, maar we moeten ze ook pijn doen als we de bal hebben", legt hij uit op de clubsite.

Net als elke andere week weigert de trainer verder te kijken – bijvoorbeeld naar de play-offs – dan de eerstvolgende wedstrijd. "We hebben keihard geknokt om hier te staan, we moeten het nu per wedstrijd bekijken. Pas aan het einde van het seizoen kunnen we de balans opmaken. Het was wisselvallig, maar het gaat inmiddels beter. Ik vind het knap dat we hier nu staan, daar moeten we realistisch in zijn. Dus zoals ik elke keer zeg: we gaan er alles aan doen om de volgende wedstrijd te winnen."

Ook Jeff Hardeveld ontbreekt nog altijd met een knieblessure bij de Almeloërs. Eerder al keek Erik ten Hag vooruit op het duel van zondag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen