Fraser: "Zoveel dingen in het leven waar ik veel banger voor ben"

6 april 2018, 17:10

Henk Fraser zag in de voorbije trainingsweek een goede reactie van de selectie van Vitesse op de schaamtevolle nederlaag tegen Roda JC (0-3). Tegen NAC Breda moeten de Arnhemmers zaterdag het blazoen oppoetsen, anders wordt de druk maximaal.

"Het zijn gewoon goede gasten. De sfeer is ondanks de teleurstelling bij iedereen normaal, dus daar kan ik het niet in zoeken", zegt Fraser tegen Omroep Gelderland. "Er wordt keihard gewerkt. Ik zie veel energie op de training, maar die was er vorige week ook. Het enige waar je antwoord mee kan geven is een goed resultaat. We hebben een overwinning nodig. Dat is wat sport is."

Ook de positie van Fraser kwam na de nederlaag tegen Roda ter discussie te staan. "Het kan altijd gebeuren", zegt de trainer over een ontslag. "Maar in mij staat de vechter altijd op in dit soort situaties. Bepaalde mensen roepen nu allerlei dramatische dingen dat er geen chemie meer zou zijn tussen mij en de spelers. Of van die geijkte uitspraken of ik de ploeg nog wel kan raken. Ik begrijp het wel dat ze het zich afvragen, maar het is echt onzin."

Feit is dat Fraser met Vitesse de neerwaartse spiraal moet beëindigen, om niet de play-offs om Europees voetbal te missen. SC Heerenveen en ADO Den Haag, de nummers acht en negen, hebben maar drie punten minder. Fraser: "Ja, er zou wel extra druk moeten zijn nu. Dat hoort ook bij Vitesse. Maar ben ik bang? Nee absoluut niet. Er zijn zoveel dingen in het leven waar ik veel banger voor ben. Maar ik doe mijn werk, onder wat voor omstandigheden dan ook. Dat heb ik altijd gedaan en ik ben ook nu niets anders van plan. En al die andere zaken, dan moet je echt bij andere mensen zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen