Oliseh verliest de arbitragezaak tegen Fortuna Sittard

6 april 2018 – Sunday Oliseh heeft de arbitragezaak tegen Fortuna Sittard verloren. Dat nieuws ontving de Limburgse club vrijdag van de arbitragecommissie van de KNVB. Oliseh was op non-actief gesteld en probeerde via de juridische weg zijn terugkeer als trainer af te dwingen. Fortuna haalde Oliseh uit zijn functie wegens verwijtbaar en ontoelaatbaar handelen.

Oliseh verliest de arbitragezaak tegen Fortuna Sittard

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Oliseh zal door de uitspraak definitief niet meer terugkeren in zijn functie. Volgens de arbitragecommissie is er een verstoorde arbeidsrelatie. De commissie oordeelde ook dat Fortuna een deel van het salaris moet doorbetalen aan de Nigeriaanse trainer.

"Wij zijn zeer verheugd met de uitkomst van deze zaak en met de uitspraak van de Arbitragecommissie van de KNVB die we vandaag mochten ontvangen", reageert voorzitter Isitan Gün op het digitale thuis van Fortuna. "Deze onafhankelijke commissie heeft de zaak tot in detail bestudeerd en is tot het officiële besluit gekomen dat de heer Oliseh niet meer terug kan keren als hoofdtrainer. Dat was zijn belangrijkste eis en die is nu afgewezen."

Gün vervolgt: "Daarnaast zijn we blij dat de pogingen van de heer Oliseh om van de kern van de zaak af te leiden, door ongefundeerde beschuldigingen en aantijgingen te uiten, geen gehoor hebben gevonden bij de commissie. Vanaf nu kunnen we ons eindelijk volledig richten op de resterende wedstrijden van dit seizoen en we hopen de goede sportieve prestaties, die geboekt zijn sinds het vertrek van de heer Oliseh, voort te zetten. Zoals ik al eerder zei, het is voor ons belangrijker om goede resultaten te halen op een respectvolle en harmonieuze wijze."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd