Jong Ajax wint topper van NEC en helpt winnend Fortuna

6 april 2018, 22:03   Bijgewerkt: 6 april 2018, 22:10

De promotiekansen van Fortuna Sittard zijn behoorlijk gestegen. De Limburgers wonnen in Deventer van Go Ahead Eagles (0-1) en zagen NEC de topper tegen Jong Ajax met 2-0 verliezen. De Nijmegenaren hebben nu vier punten minder dan Fortuna, dat op koers lijkt voor het kampioenschap in de Jupiler League. Jong Ajax staat nu alleen tweede en volgt nog steeds op één punt van de lijstaanvoerder.

Jong Ajax – NEC: 2-0

De topper van deze speelronde was het treffen tussen de nummers drie en twee van de ranglijst. Jong Ajax schoot uit de startblokken. Al in de zevende minuut mocht Joris Delle vissen na een treffer van Sebastian Pasquali, die van dichtbij een rebound benutte. NEC had veel de bal, maar deed daar bar weinig mee. Jong Ajax counterde vervolgens naar 2-0: Mateo Cassierra maakte zijn zestiende seizoenstreffer na goed doorzetten van hem en slecht verdedigen van de NEC-defensie kon de Colombiaan doelman Delle passeren. Vervolgens beet de ploeg van Pepijn Lijnders langzaam meer van zich af, maar echt veel had het voor rust niet omhanden.

De tweede helft was een stuk minder leuk. Jong Ajax dicteerde op het gemakkie het veldspel en zag dat NEC totaal niet bij machte was om het de ploeg van Michael Reiziger lastig te maken. Geen moment maakten de gasten aanspraak op een resultaat.

Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard: 0-1

Tegenvaller was het uitvallen van Lars Hutten. De belangrijke pion bij de bezoekers moest van het veld na een hamstringblessure. Het uitvallen van Hutten zorgde voor een ontmantelde aanvalslinie aan de kant van Fortuna. De Eagles werden sterker. Jeff Stans had namens de thuisclub de grootste kans, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Scoren deed de club uit Deventer voor eigen publiek niet, waardoor Fortuna op pole position ligt voor de titel.

FC Eindhoven – De Graafschap: 2-4

De Graafschap raakte van de razendsnelle tegendoelpunten niet in de war en kwamen weer snel op voorsprong. Na een hoekschop stond Fabian Serrarens volledig vrij: 2-3. Van Mieghem was vlak na rust dichtbij de 2-4. Zijn vrije trap kuste de rechterkruising. Halverwege de tweede helft moesten de gasten verder met z'n tienen. Jordy Tutuarima haalde Eindhoven- en Jupiler League-topscorder Mart Lieder neer en kon vertrekken. De Graafschap deed dat laatste ook met drie punten, want Lieder schoof de grootste kans op de gelijkmaker voorlangs en Serrarens maakte in de blessuretijd de 2-4.