Paris Saint-Germain moet kampioensfeest nog even uitstellen

6 april 2018, 22:39

Paris Saint-Germain wordt dit weekend nog geen kampioen van Frankrijk. De Parijzenaars kwamen vrijdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij AS Saint-Étienne. Pas in de blessuretijd voorkwam PSG een nederlaag.

De kans dat PSG dit weekend kampioen zou worden, was niet al te groot. De titel zou alleen worden binnengehaald als de hoofdstedelingen zelf zouden winnen en nummer twee AS Monaco onderuit zou gaan in een thuisduel met FC Nantes. Na vrijdag moet het feestje sowieso worden uitgesteld, want het team van trainer Unai Emery beleefde een teleurstellende avond.

Na zeventien minuten spelen opende Remy Cabella de score door van dichtbij binnen te schieten. De van Olympique Marseille gehuurde Fransman had ook de 2-0 op zijn schoen, maar vanaf de strafschopstip faalde hij. Vlak voor kreeg Presnel Kimpembe zijn tweede gele kaart, waarna PSG de wedstrijd met een man minder moest volmaken. Ondanks het ondertal sleepte het sterrenensemble nog een punt uit het vuur; in de blessuretijd verschalkte Mathieu Debuchy zijn eigen doelman.

Volgende week kan PSG voor eigen publiek de titel veroveren. In het Parc des Princes is dan regerend kampioen AS Monaco de tegenstander.