NEC: "Vijf gele kaarten van Bijleveld zwart op wit"

7 april 2018, 14:21   Bijgewerkt: 7 april 2018, 15:48

NEC claimt op papier te hebben dat Ajacied Teun Bijleveld geschorst was voor de Jupiler League-topper. Ajax beweerde dat de laatste gele kaart voor Bijleveld de vierde registratie betrof en hij zodoende niet geschorst was. De middenvelder van Jong Ajax speelde vrijdag negentig minuten mee en kondigde de KNVB vervolgens een onderzoek aan.

"Wij volgen het op de voet. We hebben zwart op wit dat Teun Bijleveld vijf gele kaarten heeft gekregen. Daar is geen discussie meer over. Er is iets onreglementairs gebeurd. De aanklager is nu aan zet. Wij wachten af", zegt Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, tegen De Gelderlander.

NEC reageerde meteen bij het zien van de naam van Bijleveld op het wedstrijdformulier. "We wisten dat hij niet mee mocht spelen. We hebben direct contact gezocht met de KNVB. Dat hebben we weg gehouden bij de spelers en staf. Na de wedstrijd kregen we te horen dat de KNVB een onderzoek is gestart."

De Nijmegenaren verloren op bezoek bij Jong Ajax met 2-0, en zagen koploper Fortuna Sittard het gat vergroten tot vier punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen