Cruijff-record maakt Robben trots: "Geeft een extra tintje"

7 april 2018, 18:18

De elfde landstitel uit zijn loopbaan die Arjen Robben zaterdagmiddag met Bayern München won, heeft voor de Nederlander een extra bijzonder tintje. De aanvaller gaat daardoor over Johan Cruijff heen en is de Nederlander met de meeste landstitel in de historie. "Dat wist ik, nog van vorig jaar toen ik gelijk kwam. Dat is zeker iets om trots op te zijn", aldus Robben.

"Als je de allergrootste aller tijden van Nederland inhaalt, is dat zeker iets om trots op te zijn. Dat geeft wel een extra tintje moet ik zeggen", vertelde Robben tegenover FOX Sports na de titel. Een prijs pakken wordt zeker nog geen gewoonte. "Het blijft altijd leuk. Natuurlijk is het verschil heel groot dit seizoen. Maar toen wij van trainer wisselden, stonden we ook vijf punten achter. Je moet het wel eerst altijd nog doen."

Dus loofde hij vooral ook de teamspirit die Bayern München liet zien dit seizoen, bijvoorbeeld tijdens het kampioensduel met FC Augsburg. "Je weet voor jezelf wat je er voor moet doen binnen ploeg. Wat dat betreft is de titel zeker een compliment. Het karakter in deze ploeg is goed."

Toekomst

De zesde landstitel op rij met Bayern is voor Robben zoals het nu lijkt zijn laatste. De verbintenis van hem loopt namelijk af in München, al is al even bekend dat er gesproken wordt over verlenging. Robben: "Dat is later dan we gewend zijn en dat maakt het er niet makkelijker op. Bayern plant voor de toekomst, ik plan voor de toekomst. Ik heb ook een gezin en wil zo snel mogelijk weten waar ik aan toe ben. Ook omdat ik de focus tijdens de cruciale wedstrijden in april op het spelletje wil hebben. Niet op andere dingen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen