City moet titel uitstellen na bizarre comeback van United

7 april 2018, 20:24   Bijgewerkt: 7 april 2018, 22:03

Manchester City heeft zaterdagavond verzuimd om tegen rivaal Manchester United de Engelse landstitel te pakken. Ondanks een geweldige eerste helft en een 2-0 (!) voorsprong, werd het een avond in mineur voor de mannen van Pep Guardiola. Uitgerekend de deze week in opspraak geraakte Paul Pogba leidde de bizarre ommekeer in, die door Chris Smalling werd volbracht: 2-3. Dus weer een tegenvaller voor City.

Dat had het overigens een beetje aan zichzelf te wijten. Want onder andere Kyle Walker, Kevin de Bruyne, Gabriel Jesus en Sergio Agüero rust kregen van Guardiola, met het oog op het Champions League-duel met Liverpool. Desondanks waren The Citizens, zoals het hele seizoen al, heer en meester. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de deze week overleden Ray Wilkins, voormalig aanvoerder van Engeland, toonde City het nodige vuurwerk.

{image[325258][right-half][]}De ploeg liet zien waarom het al sinds speelronde vier onafgebroken aan kop gaat in de Premier League. Ondanks dat er de nodige spelers rust kregen, durfde Mourinho het - zoals vaker in de Premier League - niet aan om echt spel te maken tegen de rivaal. David Silva en Bernardo Silva kregen zodoende kansen op de openingstreffer, nadat Ashley Young in de openingsfase al was ontsnapt met een handsbal in het zestienmetergebied.

Toch werd de score uiteindelijk wel geopend door de thuisploeg: Vincent Kompany kopte snoeihard binnen en nog binnen het half uur verdubbelde Ilkay Gündogan na een prachtige pirouette de score. City verkeerde al in een dusdanige feeststemming dat de grote kansen, die daarop volgenden, allen werden gemist. Mourinho en United, dat nog geen schot op doel had gekregen, waren rijp voor de slacht. 

{image[325259][left-half][]}Ommekeer

Maar zoals een ommekeer in de titelstrijd al niet meer mogelijk is, gebeurde dat zaterdag wel in het Etihad Stadium. Meteen na de pauze kreeg United dan toch het eerste schot op doel via Paul Pogba, de man die eerder deze week in het nieuws kwam omdat hij aangeboden zou zijn bij City in de winterstop en bovendien met blauw haar speelde. Uitgerekend hij was het die tien minuten na de thee de stand alweer gelijk had getrokken met twee doelpunten. The Red Devils zijn in de rust het heilige vuur ingesproken door José Mourinho. De oproep van meerdere clubiconen om City in elk geval niet tegen United kampioen te laten worden, werd gehoord. De ploeg speelde met een totaal andere mentaliteit dan voor de rust en dat werd belooond: bijna uit buitenspelpositie maakte Chris Smalling uit een vrije trap na zeventig minuten de comeback compleet: 2-3.

In de slotfase, waarin het duel nog flink ontbrandde en de ene harde overtreding de andere opvolgde, ontsnapte United wederom aan penalty tegen na een overtreding van Young, maar de gelijkmaker kwam er niet - mede dankzij een wereldredding van David de Gea op de kopbal van Sergio Agüero vlak voor tijd. Een serieuze terugkeer in de titelstrijd betekent de zege van Mourinho en co niet. Wel moet City, net als eerder deze week in de Champions League, weer een flinke tegenvaller incasseren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen