Feyenoord drukt FC Twente verder in degradatie-zorgen

8 april 2018, 16:27   Bijgewerkt: 8 april 2018, 18:11

FC Twente heeft zondagmiddag in eigen huis niet weten te winnen van Feyenoord. Hoewel ze wisten dat er een overwinning nodig was, na de zeges van concurrenten Sparta en Roda JC. Maar de bezoekers waren - ondanks een blunder van Brad Jones - simpelweg een maat te groot. Treffers van Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen stelden orde op zaken na de rust voor Feyenoord, dat FC Twente verder in de degradatie-problemen drukt.

De spanning was vooraf uiteraard voelbaar in de Grolsch Veste, waar excuses geen optie meer waren en een overwinning de enige mogelijkheid was om het spoor te blijven van de concurrentie. Dat de druk groot was liet Tom Boere zien, door al na negen seconden een gele kaart te pakken in duel met Jan-Arie van der Heijden. Dit zette de toon voor een rommelige openingsfase, waarin scheidsrechter Makkelie het bijzonder druk had met het uitdelen van waarschuwen en het toekennen van vrije trappen. Toen de eerste storm eenmaal was gaan liggen, was het Feyenoord dat de score opende. Na zo'n twintig minuten kwam de bal na een aanval over meerdere schijven terecht bij Jens Toornstra, die de bal op wonderschone wijze over de verdediging van Twente heen lepelde en hiermee Boëtius bediende. De linksbuiten bleef kalm oog in oog met doelman Drommel en schoot raak: 0-1.

Dit gaf de Twentse burger moed, want de thuisploeg kwam iets beter in de wedstrijd. Assaidi en Boere konden gevaar stichten, maar brachten Feyenoord niet daadwerkelijk aan het wankelen. De Rotterdammers speelden op hun beurt een slordig vervolg van het eerste bedrijf, hoewel er via Berghuis en Boëtius nog wel enige dreiging ontstond. De scherpte ontbrak echter ook aan de kant van Feyenoord en dus werd 1-1 tevens de ruststand.

De tweede helft begon eveneens erg rommelig. FC Twente wilde echt wel, maar het gebrek aan vertrouwen was duidelijk zichtbaar. Zo schoot Fredrik Jensen een bal uit de tweede lijn richting cornervlag en de supporters gaven amper meer thuis. Er heerste gelatenheid. Feyenoord kon het ondertussen rustig aankijken. De Rotterdammers speelden zeker niet groots, maar werden door Twente ook nauwelijks in de problemen gebracht. Nadat Robin van Persie en Sam Larsson in het veld waren gekomen, liep het aanvallend beter en al snel stond Feyenoord weer op voorsprong. Het was Berghuis die met zijn linker afdrukte voor alweer zijn veertiende treffer van het seizoen.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Joël Drommel 6, Jeroen v.d.Lely 4.5, Stefan Thesker 5.5 (78. Jos Hooiveld -), Peet Bijen 6, Cristian Cuevas 6 (82. R. Jensen -), Thomas Lam 5.5, Fredrik Jensen 4.5, Adam Maher 5.5, Adnane Tighadouini 5, Tom Boere 6 (65. Luciano Slagveer 6), Oussama Assaidi 6.5

Feyenoord: Brad Jones 4, Kevin Diks 6.5, Sven v.Beek 7, Jan-Arie v.d.Heijden 7, Ridgeciano Haps 7.5, Karim El Ahmadi 8, Jens Toornstra 7.5 (64. Robin van Persie 6.5), Tonny Vilhena 6.5, Steven Berghuis 7.5, Nicolaï Jørgensen (81. S. Amrabat) 7, Jean-Paul Boëtius 7 (64. Sam Larsson 6.5)

Man of the Match: Karim El Ahmadi

*Spelers moeten tenminste twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen