Atlético Madrid slaat aanval van Real op plaats twee af

8 april 2018, 18:05   Bijgewerkt: 8 april 2018, 18:44

Real Madrid is er niet in geslaagd om de aanval vol te openen op de tweede plaats in de Primera Division. In een heerlijke derby van Madrid kwam De Koninklijke zondagmiddag niet verder dan een gelijkspel tegen Atlético Madrid, dat via Antoine Griezmann de openingstreffer van Cristiano Ronaldo, wie anders, ongedaan had gemaakt. Dus is FC Barcelona de lachende derde in La Liga.

De Portugees had een kleine tien minuten na de pauze de score geopend. Toch had dat voor de rust ook zeker gekund: het normaliter zo moeilijk te passeren Atlético Madrid stond veelal met de rug tegen de muur. Het was aan Jan Oblak, momenteel voor het derde seizoen op rij de minst gepasseerde goalie van de Primera Division, de paal én lat te danken dat Real Madrid niet al op voorsprong stond. Onder andere Marcelo raakte het aluminium. 

Aan de andere kant was alleen Diego Costa gevaarlijk. Nadat zijn doelpunt was afgekeurd vanwege een overtreding op Sergio Ramos, werd de inzet van de aanvaller gekeerd door Keylor Navas. Het heroïsche voetbalgevecht, dat opvallend sportief verliep voor een Madrileense derby, moest tot minuut 53 wachten op het openingsdoelpunt. Met zijn rechterbeen knalde Ronaldo een voorzet van Gareth Bale in de verre hoek.

{image[325294][right-half][]}Dus leek Real Madrid, dat vier punten achter staat op plek nummer twee van Atléti in La Liga, de strijd achter FC Barcelona weer helemaal open te gooien. Maar enkele minuten na de openingstreffer was het Griezmann, na subtiel breed leggen van Vitolo, die de bal simpel kon binnenwerken. Navas lag al op de grond richting Vitolo en was zo kansloos.

Dus werd Barcelona de lachende derde. Want nadat Ronaldo een half uur voor tijd naar de kant werd gehaald, nam het gevecht toe, maar de kansen af. Aan beide kanten namen ook de ruimtes toe, maar het rendement werd net zo goed minder. Een vrije trap van captain Sergio Ramos werd in blessuretijd knap uit het doel gehouden door Oblak. Zo mogen beide ploegen slechts een punt bijschrijven en loopt Barcelona dit weekend weer uit op de nummers twee en drie, die onveranderd een gat van vier punten op elkaar houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen