Ajax wint in sfeerloze ArenA kleurloos duel van Heracles

8 april 2018, 18:39   Bijgewerkt: 8 april 2018, 20:39

Ajax heeft in een gezapig laatste potje van de spectaculaire speelronde van de Eredivisie met moeite gewonnen van Heralces Almelo. Terwijl er in de Arena minder decibel geproduceerd werd dan tijdens een bingo-avond in een bejaardentehuis, legde het de ploeg uit Almelo over de knie dankzij een goal van David Neres, waar een sterk buitenspelluchtje aan zat. Lichtpuntje was de terugkeer van Kasper Dolberg, na een maandenlange absentie zijn rentree maakte.

Deze teleurstelling had veel fans doen besluiten om ergens anders dan in de Amsterdam ArenA, vanaf volgend seizoen de Johan Cruijff Arena, te genieten van het mooie weer. Het stadion zat voor meer dan de helft leeg (ondanks het bordje 'uitverkocht') en veel geluid klonk er niet van de tribunes. De spelers van Ajax trokken zich er niet veel van aan en gingen meteen vol in de aanval. In de vijfde minuut schoot Donny van de Beek snoeihard op de paal, na een prachtige actie van Neres.

Een snelle openingstreffer bleef Heracles echter bespaard. Ajax bleef de bezoekers onder hoge druk zetten, wat er voor zorgde dat Heracles ver naar achter geduwd werd en niet lang aan de bal bleef. In de dertiende minuut legde Hakim Ziyech een bal panklaar voor Lasse Schöne, die een fantastische pegel in zijn benen had. Dankzij een goede redding van Heracles-goalie Bram Castro bleef het 0-0 en deze tussenstand zou het rustsignaal ook halen.

Ajax bleef in de eerste helft in een muisstille ArenA de overhand houden, maar kwam dus niet tot scoren. Heracles loerde op de counter en kwam er twee keer gevaarlijk uit. Zowel Brandley Kuwas als Jamiro Monteiro ontbeerde het echter aan rust en vernuft in de afronding, waardoor Ajax met de schrik vrijkwam. Toen de opgestoomde Rasmus Kristensen vlak voor rust keihard op de lat schoot, mocht ook Heracles niet klagen. Onder iets dat een middenweg tussen een applaus en een fluitconcert was, wandelden de spelers richting de catacomben voor de pauze.

Het tempo werd in de tweede helft niet veel hoger. Heracles zakte in en Ajax probeerde de muur te slechten. In de 63ste minuut kreeg het thuispubliek eindelijk iets om te juichen: Ziyech vond met een heerlijk passje Neres, die van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schoot. De Braziliaan stond echter buitenspel en dus was Ajax gelukkig dat de treffer niet gecanceld werd. Via Justin Kluivert en Van de Beek kwamen de Amsterdammers dichtbij nog een doelpunt, maar Castro bleek een te grote sta-in-de-weg.

De opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 6; Rasmus Kristensen 4 (76. Siem de Jong -), Matthijs de Ligt 6.5, Maximilian Wöber 6, Nicolás Tagliafico 6; Donny van de Beek 6.5, Lasse Schöne 6, Hakim Ziyech 6.5; David Neres 7 (81. Noussair Mazraoui -), Klaas-Jan Huntelaar 5.5 (86. Kasper Dolberg -), Justin Kluivert 6.

Heracles Almelo: Bram Castro 6.5; Tim Breukers 6, Wout Droste 6, Dries Wuytens 6, Roland Baas 6.5; Peter van Ooijen 6 (87. Vincent Vermeij -), Jamiro Monteiro 7, Lerin Duarte 5 (81. Brahim Darri -); Brandley Kuwas 4.5 (65. Sebastian Jakubiak 5.5), Paul Gladon 5, Jaroslav Navratil 4.5.

Man of the match: David Neres

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen