Memphis goud waard voor Lyon: vier assists, één treffer

8 april 2018, 18:55   Bijgewerkt: 8 april 2018, 21:53

Memphis Depay heeft zondag zijn waarde voor Olympique Lyon andermaal bewezen. De 24-jarige aanvaller was in en tegen Metz betrokken bij de gehele doelpuntenproductie in de 0-5 overwinning. Vier keer was Memphis de aangever, één keer haalde hij zelf de trekker over.

In Metz fungeerde Memphis opnieuw als centrumspits. Dat pakte vorige week goed uit, toen Olympique Lyon door twee goals van de Nederlander met 2-0 won van Toulouse. Ook tegen FC Metz was Memphis belangrijk als diepste aanvaller, want binnen twintig minuten spelen was hij betrokken bij twee doelpunten. De 'PSV-tandem' Memphis-Marcelo was verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie. Op aangeven van de Nederlander kopte de oud-verdediger van PSV beide keren raak.

Na rust pikte Memphis zelf een doelpunt mee, om even later weer een assist te verzorgen. Ditmaal stond Bertrand Traoré aan het einde van de aanval. In de slotfase van de wedstrijd scoorde ook de ingevallen Mariano Díaz - wederom op aangeven van Memphis. Door de overwinning stijgt Olympique Lyon naar de derde plaats in de Ligue 1. Nummer vier Olympique Marseille komt later op de zondag in actie tegen Montpellier en passeert bij een overwinning de club uit Lyon.