Valencia over Real heen, dure remises AC Milan en Marseille

8 april 2018, 22:44   Bijgewerkt: 8 april 2018, 23:17

In de subtop van de Europese topcompetities stonden zondagavond nog een aantal wedstrijden op het programma. Valencia deed in eigen huis tegen Espanyol goede zaken door met een minimaal verschil te winnen. Door die zege gaat de formatie van Marcelino over Real Madrid heen, dat eerder op de dag remiseerde tegen Atlético Madrid. AC Milan stelde teleur in eigen huis tegen laagvlieger Sassuolo en kwam goed weg met een gelijkspel. 

Valencia - Espanyol 1-0

Een vroeg doelpunt in het eigen Mestalla bezorgde Valencia al met al een simpele avond tegen Espanyol. Na acht minuten kopte Rodrigo - ondanks meerdere goede kansen voor de thuisploeg - van dichtbij het uiteindelijk enige doelpunt van de wedstrijd binnen. De bezoekers uit Catalonië drongen wel enigszins aan in de slotfase, maar hele grote kansen leverde dat niet op. Door de vijfde zege op rij in de Primera Division klimt Valencia over Real Madrid heen naar de derde plaats, omdat De Koninklijke eerder op de dag twee punten liet liggen.

AC Milan - Sassuolo 1-1

Na een geweldige reeks in de Serie A moet AC Milan voorlopig weer een stapje terug doen. Na een nederlaag tegen Juventus en een remise tegen Internazionale kwam daar zondagavond nieuw puntverlies bij. Voor de pauze kon de formatie van Gennaro Gattuso geen gaatje vinden in de defensie van de bezoekers, die maar twee punten boven de streep staan. Tot overmaat van ramp maakte Matteo Politano een kwartier voor tijd met een heerlijke poeier van buiten het zestienmetergebied in de verre hoek ook nog eens het openingsdoelpunt. Dankzij een prachtdoelpunt van invaller Nikola Kalinic werd een nederlaag voorkomen, wel kreeg aanvoerder Leonardo Bonucci nog een gele kaart, waardoor hij het komende duel met Napoli moet missen.

Olympique Marseille - Montpellier 0-0 

In Frankrijk kwam ook subtopper Olympique Marseille niet tot een overwinning. Tegen Montpellier slaagde de thuisploeg er niet in om de verdediging te slechten. Kansen waren er in de tweede helft zeker genoeg: Morgan Sanson raakte de paal, een inzet van invaller Kostas Mitroglou werd heel knap gepakt door Benjamin Lecomte, terwijl de Griekse aanvaller tien minuten voor het einde géén penalty kreeg. Dat ze niet scoorden is goed nieuws voor Memphis Depay en zijn ploeggenoten, die eerder op de dag wonnen van FC Metz. Door de remise van OM blijft Olympique Lyon op de derde plaats staan in de Ligue 1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen