Dost helpt Sporting ondanks onrust aan overwinning

8 april 2018, 23:16   Bijgewerkt: 9 april 2018, 08:43

Ondanks alle onrust rondom Sporting Portugal heeft Bas Dost zijn scoringsdrift zondagavond weer herpakt. Tegen laagvlieger Paços Ferreira hielp de spits zijn ploeg op de goede weg en zag bovendien, nadat Bryan Ruiz de wedstrijd had beslist, ook nog een treffer worden afgekeurd. Aan de 2-0 overwinning deed dat echter niets meer af, waardoor de rust weer een beetje terugkeert in Estádio José Alvalade.

En die zege kwam tot stand met een flink aantal basisspelers, ondanks dat voorzitter Bruno de Carvalho voor dit duel negentien spelers van het eerste elftal had geschorst. Later draaide de bestuurder dit weliswaar terug, toch bleef het zeer onrustig rondom de Portugese topclub, die de laatste weken in Europees verband en in de Primeira Liga wel in veel mindere vorm steekt. Carvalho werd door de fans vanwege zijn actie flink uitgefloten, zondagavond.

Tegen Paços Ferreira was alles eindelijk weer eens zoals een paar weken geleden. Na twintig minuten kopte Dost namelijk bij de tweede paal raak, nadat Bruno Fernandes de bal met zijn hoofd had verlengd op de Nederlander, die naar eigen zeggen ook iets minder scherp was de laatste weken. Toch was het 'gewoon' zijn vierde goal in de laatste vier competitie-duels, waarmee hij op de tweede plaats staat op de topscorerslijst achter Jonas van Benfica.

Tien minuten voor tijd maakte Dost zelfs nóg een doelpunt, maar hij werd daarvoor wel teruggevlagd wegens buitenspel. Een kwartiertje eerder had voormalig FC Twente-speler Ruiz het duel al beslist. Na een heerlijk hakje van Fernandes gaf Gelson Martins de bal voor en kon Ruiz vanaf de rand van de zestien feilloos raak schieten. 

Door de zege keert de rust weer een beetje terug bij Sporting Portugal, dat met een overwinning toewerkt naar de return tegen Atlético Madrid in de Europa League. Daarin moet het wel een 2-0 achterstand goedmaken, zonder de geschorste Dost. Door de winst pakt het bovendien de derde plaats in de Portugese competitie weer terug.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen