Klaassen krijgt geen speeltijd, want Allardyce wil winnen

9 april 2018, 09:17

Davy Klaassen kreeg een maand geleden eindelijk weer wat speelminuten bij Everton, maar zijn rol bij The Toffees lijkt dit seizoen zo goed als uitgespeeld. Sam Allardyce nam de 25-jarige middenvelder zaterdag tegen Liverpool (0-0) voor de zoveelste keer niet op in de wedstrijdselectie. Klaasen zou volgens de Everton-trainer 'afwijken' van de rest van de selectie.

Door de blessure van Gylfi Sigurdsson leek voor Klaassen licht aan het einde van de horizon te gloren, maar Allardyce geeft jongelingen Tom Davies en Beni Baningime de voorkeur op het middenveld. "Als ik de mogelijkheid zou hebben om hem te laten spelen, dan zou ik dat doen. Maar daar heb ik de kans niet toe, want we moeten winnen. Ik heb niet de luxe om te zeggen: 'kom op jongen, ga ervoor', want als we verliezen dan ligt de verantwoordelijkheid bij mij", luidt de uitleg van Allardyce op de persconferentie na het gelijkspel in de derby.

"Ik heb de luxe dus niet. Als de mogelijkheid zich voordoet - door bijvoorbeeld een blessure of schorsing - dan kan hij ons hopelijk laten zien wat hij in zijn mars heeft", besluit Allardyce. Klaassen kwam dit seizoen slechts vijf keer in actie in de Premier League. Geen enkele keer maakte hij de negentig minuten vol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen