ErediVisie: Van den Bromt, comebacks en Tommie lacht en huilt

9 april 2018, 13:17

Er gebeurde meer dan genoeg in de dertigste speelronde van de Eredivisie. PSV zette zichzelf op knappe wijze op matchpoint voor het kampioenschap door AZ ondanks een achterstand te vloeren, Tom Beugelsdijk kende een merkwaardige middag en de strijd om een historisch lage topscorerstitel is in volle gang. FCUpdate.nl maakt, zoals elke week, een rondje langs de velden met de rubriek ErediVisie. 

John van den Brom bromt 

Het komt natuurlijk vaker voor dat de trainers kritisch zijn op de arbitrage, maar de teksten van Van den Brom gingen wel heel ver. Krijgt de coach een straf van de KNVB voor zijn uitlatingen? Het zou niet vreemd zijn. In het buitenland is het vrij gebruikelijk dat coaches die kritisch zijn op de scheidsrechter op de vingers worden getikt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De Dag van de Comebacks

Tommie lacht en Tommie huilt

Beugelsdijk snoerde de fans van Utrecht dus de mond, maar was in blessuretijd de pechvogel door de late gelijkmaker van Zakaria Labyad in te leiden met een overtreding. Beugelsdijk stapte vervolgens teleurgesteld van het veld. "Het is gewoon een mannelijk duel. Die discussie heb ik al vaker gehad, maar de scheidsrechter geeft hem. Prima. Ik zou er nooit voor gaan liggen, maar misschien is dat juist stom van mij."

Specialisten falen niet

Wie wordt er topscorer?

Het lijkt er in ieder geval op dat we dit seizoen een topscorer krijgen met een relatief laag doelpuntenaantal. Sol heeft vier duels voor het einde zestien keer gescoord en moet dus nog aan de bak om het aantal van Jørgensen (21) van vorig seizoen te evenaren. En de score van de Deen was al het laagste aantal doelpunten voor een topscorer sinds 1989.

Wat verder opviel

De keepers lieten zich van een slechte kant zien, want Marco Bizot (AZ), Brad Jones (Feyenoord) en Jannik Huth (Sparta Rotterdam) gingen enorm de mist in. Daarnaast werden de donkere wolken boven De Grolsch Veste weer een stuk donkerder, was het uitvak van ADO in Utrecht leeg en leed Vitesse weer een nederlaag. Zit Henk Fraser komend weekend, als Vitesse tegen zijn nieuwe club Sparta speelt, nog op de bank bij de Arnhemmers? [photo,113159,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen