Koploper Fortuna loopt averij op in Waalwijk, NEC wint wel

9 april 2018, 22:17

De titelstrijd in de Jupiler League wordt alsmaar spannender. Fortuna Sittard knokte zich maandag in blessuretijd nog terug naar een punt op bezoek bij RKC, maar verliest daarmee dus twee dure punten. Achtervolger NEC wist een vroege achterstand tegen FC Oss in eigen huis om te buigen (2-1), terwijl Jong Ajax geen problemen kende in Den Bosch (2-5).

RKC – Fortuna Sittard 1-1

Fortuna Sittard is dé kanshebber voor de titel dit seizoen. Met de tweede periode al op zak verdedigde het op voorhand een voorsprong van vier punten op achtervolger NEC. Dat kunnen er echter ineens minder worden. Afgelopen vrijdag verloor NEC van Jong Ajax, maar bij de Amsterdammers deed Teun Bijleveld mee die eigenlijk niet speelgerechtigd was. Dat duel moet nu worden overgespeeld. Het nieuws kwam als een klap aan in Sittard en leek meteen effect te hebben op Fortuna. Op bezoek bij laagvlieger RKC leek het er lange tijd op dat het met lege handen achterbleef, totdat Lars Hutten in blessuretijd met een nodige dosis geluk voor 1-1 tekende.

NEC – FC Oss 2-1

Ook NEC moest eerst een tegentreffer slikken voordat het zelf tot scoren kwam. Maar na de vroege 0-1 van Oss-middenvelder Fatih Kamaci vocht het zich op karakter terug. Hoewel de Nijmegenaren via Anass Achahbar geen penalty kregen waar ze wel recht op hadden, was het dankzij een geweldige pegel van Arnaut Groeneveld en een eenvoudige goal van Kadioglu alsnog reden tot juichen in de Goffert: 2-1. Het gat met koploper Fortuna Sittard bedraagt nu twee punten, met de inhaalwedstrijd tegen Jong Ajax nog op het programma.

FC Den Bosch – Jong Ajax 2-5

De derde en laatste titelkandidaat is dit seizoen Jong Ajax, ook al schiet het met een kampioenschap niets op qua promotie. De mannen van Michael Reiziger hebben dit seizoen al vaak laten zien dat ze in goede vorm bijna niet te stoppen zijn, en ondanks een moeizame start was dat in Den Bosch niet anders. Na een vroege achterstand vond het maar liefst vijf keer het net via Dennis Johnsen, Jurgen Ekkelenkamp, Mateo Cassierra (2x) en invaller Kaj Sierhuis.

Overige uitslagen

De Graafschap – Almere City 4-2

Jong FC Utrecht – FC Volendam 2-1

Cambuur – Jong AZ 3-2

FC Emmen – Telstar 2-3

FC Eindhoven – Helmond Sport 3-2

MVV – FC Dordrecht 1-0

Programma dinsdag 10 april

Jong PSV – Go Ahead Eagles

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen