Van Dijk niet bang voor sensationele terugkeer Manchester City

10 april 2018, 07:37   Bijgewerkt: 10 april 2018, 07:52

Virgil van Dijk heeft totaal geen angst dat Manchester City dinsdagavond Liverpool nog uitschakelt in de kwartfinale van de Champions League. De verdediger is vol vertrouwen in een goede afloop en heeft het bovendien de eerste maanden uitstekend naar zijn zin op Anfield, waar hij is uitgegroeid tot een van de sterkhouders van het succeselftal.

"Wij zitten in een goeie flow. Ik heb al snel, nadat ik hier kwam, gezegd dat wij het elke ploeg in de wereld verschrikkelijk moeilijk kunnen maken. We komen hier ook met veel vertrouwen naar toe", vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Echt, zelfvertrouwen hebben we toch wel. Buiten het feit dat we met 3-0 wonnen van City in de eerste wedstrijd, speelden we ook heel goed. We maakten drie sensationele doelpunten en daarna was het aan ons de taak om het achterin dicht te houden."

Het is een bijzonder treffen, want in de winter vochten Liverpool en City nog tegen elkaar om de diensten van de centrale verdediger. "Ik kan hier, bij Liverpool, alles bereiken wat ik wil", verzekert de captain van Oranje. "De spelers met wie ik dagelijks werk zijn van een ongekend hoog niveau, ik heb een fantastische trainer, we spelen heerlijk voetbal, de club zelf is super en ook buiten het voetbal is het voor mijn gezin makkelijk geweest om in deze omgeving te settelen."

{image[324977][right-half][]}Fysiek

Bovendien is Van Dijk in enkele maanden uitgegroeid tot een van de sterkhouders uit het elftal. Hij staat bijna altijd als eerste op het wedstrijdformulier, waardoor hij dus ook bijna altijd speelt. En dat is váák, de laatste zes dagen stonden er drie duels op het programma. Van DIjk: "Het is zwaar, heel zwaar. Maar je wil niks meer missen als het zo goed gaat. Nu lonkt de halve finale. Ik zeg tegen mijzelf dat ik het nog anderhalve maand moet volhouden. En elke wedstrijd geeft me ook weer een kick. Ik geniet hier enorm van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen