Willem II gaat alsnog akkoord met voorstel van de KNVB

10 april 2018, 10:31   Bijgewerkt: 10 april 2018, 10:41

Willem II heeft besloten om de straf die de KNVB heeft opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van het duel met NAC Breda in oktober, tóch te accepteren. Hoewel de Tilburgers eerst besloten om niet op het schikkingsvoorstel in te gaan, komen ze na overleg met een jurist op die beslissing terug. En dus moet het een boete betalen (7.500 euro) én blijft de Kingside (vakken A, B en C) leeg tegen Vitesse.

Tevens is er een voorwaardelijke straf opgelegd: als er in het komende jaar nog een incident gebeurt, moet Willem II een wedstrijd zonder publiek spelen. "Ondanks dat we de ongeregeldheden veroordelen, accepteerden we het voorstel in eerste instantie niet, omdat we vinden dat de daders gestraft moeten worden en niet de onschuldige en goedwillende supporters. Het is erg teleurstellend dat de tuchtcommissie hier geen rekening mee heeft gehouden We zullen de geleden schade gaan verhalen op de daders die inmiddels een stadionverbod hebben gekregen", aldus algemeen directeur Berry van Gool. 

Ter compensatie gaat de Eredivisionist kijken off voor het duel met Vitesse er schermen in de fanzone opgehangen kunnen worden, zodat de gedupeerde supporters - bijvoorbeeld de seizoenkaarthouders van de Kingside - daar alsnog met elkaar kunnen kijken. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen