Go Ahead accepteert straf voor enorm wangedrag supporters

10 april 2018, 15:30

Go Ahead Eagles heeft de straf voor de ongeregeldheden tijdens het thuisduel met De Graafschap geaccepteerd. De aanklager betaald voetbal van de KNVB deed een schikkingsvoorstel van een geldboete (12.500 euro), twee thuiswedstrijden zonder publiek in het Vak 19 (onvoorwaardelijk) en één voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek in De Adelaarshorst. Dit laatste heeft een looptijd van twee jaar.

Fans van Go Ahead Eagles uit Vak 19 lieten zich begin maart tegen De Graafschap van hun aller slechtste kant zien. Zij vielen onder andere spelers van de Superboeren aan, hadden het voorzien op veiligheidspersoneel, staken vuurwerk af en zochten de confrontatie met supporters in het bezoekersvak.

De aanklager nam in zijn straf mee dat de meeste daders zijn geïdentificeerd. Tegen hen zijn maatregelen getroffen. Go Ahead wil de opgelegde geldboete ook verhalen op de daders. Kowet overwoog nog het schikkingsvoorstel niet te accepteren, maar zag hier vanaf om dat de kans op strafverhoging groter is, aldus de club via de officiële kanalen.

Vak 19 blijft in de eerste twee thuiswedstrijden van het nieuwe seizoen leeg. Dit omdat de reglementen van de KNVB voorschrijven dat de straf dertig dagen na het vonnis ingaat. Supporters met een seizoenskaart in dit probleemvak zijn daarom niet welkom.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen